Proiectul Theta – Tehnologia Blockchain este destinată să revoluționeze industria video online de astăzi

Proiectul Theta propune o soluție bazată pe blockchain pentru problemele legate de calitatea video a livestream-urilor. Este vorba despre o rețea peer-to-peer (P2P) în care participanții sunt recompensați cu tokenuri THETA pentru contribuția cu lățime de bandă. În acest model de cooperare, platforma asigură un nivel de performanță ridicat ce reduce problemele cu calitatea video.

În prezent, rețelele de livrare a conținutului (CDN) au costuri mari pentru întreținerea infrastructurii. Aceste cheltuieli sunt suportate de editori, în timp ce o mare parte a veniturilor sunt distribuite către agențiile de publicitate. Practic, creatorii de conținut au beneficii reduse pentru utilizarea acestor tip de servicii.

Ce propune Proiectul Theta?

Cu modelul său P2P, Theta își propune să promoveze descentralizarea și un sistem mai bun de distribuire a recompenselor. Spectatorii își pot folosi tokenurile pentru a recompensa direct creatorii de conținut – similar cu BRAVE. Intermediarii vor fi eliminați din proces, iar creatorii de conținut vor trebui să se bazeze mai puțin pe agenții de publicitate sau pe site-urile de hosting terțe.

În centrul platformei Theta se află rețeaua mesh care constă dintr-o serie de noduri capabile de comunicare reciprocă. Aceste noduri leagă rețeaua împreună și oferă coloana vertebrală pentru schema de partajare a lățimii de bandă oferită de Theta. În același timp, blockchain-ul Theta permite nodurilor să devină părți ale rețelei, prin stocarea de conținut și transmiterea către utilizatori.

Deschide un cont GRATUIT pe Theta.Tv!

Acest lucru ar trebui să reducă dependența de centrele de date aflate la distanță mare de locațiile clienților, distanță care poate reduce calitatea fluxurilor video.

Nodurile sunt recompensate!

Nodurile care participă la acest model sunt recompensate cu tokenuri Theta ca stimulent pentru a continua să își partajeze lățimea de bandă și să atragă noi noduri. Generarea de blocuri este realizată de un grup de 20 de noduri-validator, un număr redus care asigură o viteză mare. Printre nodurile validatoare se numără Google Cloud (tinand cont de modelul de business, ridica multe intrebari), Binance și Blockchain.com.

Tokenul Theta

Tokenul Theta a fost lansat în martie 2019 sub forma unui token ERC-20 și a fost convertit în monedă nativă odată cu lansarea mainnet-ului în mai 2020. Are un market cap de peste 630 de milioane de dolari și este disponibil pentru tranzacționare pe marile exchange-uri precum Binance, Bithumb și Huobi.

Proiectul Theta a încheiat mai multe parteneriate strategice de afaceri, inclusiv cu platforma de streaming Twitch și Samsung VR. În septembrie 2020 a fost de asemenea încheiat un parteneriat cu Line Corporation din Japonia pentru a lansa un serviciu de video streaming pe piața asiatică.

Steve Chen, cofondator al YouTube, este unul dintre consilierii proiectului Theta și a declarat:

”Inovația Theta este destinată să revoluționeze industria video online de astăzi la fel cum platforma YouTube a făcut-o pentru videoclipurile tradiționale din 2005. Sunt încântat să fac parte din următoarea evoluție a spațiului de streaming, ajutând Theta să creeze o rețea descentralizată peer-to-peer care poate oferi livrare video îmbunătățită la costuri mai mici.”

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Exchangeul de criptomonede TOKERO lansează de azi programul de fidelitate TOKERO PRO!

De astăzi ai șansa să faci parte din TOKERO PRO, un club select, plin de… Citeste mai mult

3 săptămâni

5% din ETH disponibil a fost blocat în ETH2.0

Noua versiune PoS a rețelei Ethereum pare să evolueze cu pași rapizi. Conform ultimelor date,… Citeste mai mult

2 luni

Elizabeth Warren, crypto-sceptica Senatului american

Elizabeth Warren s-a dovedit a fi cea mai vocală crypto-sceptică din Senatul american. Într-o scrisoare… Citeste mai mult

2 luni

Leverage maxim de 20x pe Binance și FTX începând din această lună

Două dintre cele mai mai platforme de cripto au decis să impună limite când vine… Citeste mai mult

2 luni

Bitcoin recuperează temporar nivelul de 40.000$

În cursul zilei de ieri, prețul Bitcoin a crescut peste 40.000 de dolari pentru prima… Citeste mai mult

2 luni

Surse anonime: Amazon planifică să accepte plata cu BTC până la sfârșitul anului

O sursă nenominalizată citată de revista CityAM susține că gigantul de e-commerce Amazon va integra… Citeste mai mult

2 luni