Gigantul producător de electronice Sony a dezvoltat o tehnologie care va ajuta utilizatorii de criptomonede să-și păstreze activele în condiții de siguranță. Conglomeratul japonez a anunțat săptămâna aceasta că divizia Computer Science Laboratories (Sony CSL) a dezvoltat un portofel hardware de tip cripto. Acesta ar putea fi utilizat pentru a stoca bitcoin și alte active digitale într-un mediu securizat offline. În același timp, echipamentul păstrează ușurința de utilizare a portofelelor online, care nu oferă aceleași condiții de siguranță.
În general, portofelele hardware clasice precum Trezor One și Ledger Nano S se conectează la PC-ul utilizatorului sau dispozitivul mobil cu ajutorul unui cablu USB. Portofelul Sony CSL va stoca cheile private ale utilizatorului pe o cartelă IC contactless. Astfel va permite utilizatorului să realizeze tranzacțiile de la un dispozitiv mobil cu tehnologie NFC.
Sony a explicat:
„Portofelul de tip card IC este mic, portabil și util, spre deosebire de portofelele hardware existente care se conectează la PC-uri prin USB. În plus, oferă opțiunea de stocare și generare în siguranță a cheilor private în baza unui modul tamper-proof inclus în cardul IC.”
De asemenea, Sony a menționat că acest tip de wallet card ar putea avea „mai multe aplicații posibile”. De exemplu, permite unui utilizator să semneze o tranzacție de tip blockchain care autorizează utilizarea informațiilor personale.
Este important de menționat că dezvoltarea tehnologiei aplicabile criptomonedelor de către Sony nu este un simplu proiect de cercetare. Multe companii au încercat să se poziționeze ca inovatori în tehnologia de vârf. Asta chiar dacă nu intenționau să-și transforme cercetarea în produse și aplicații pentru lumea reală.
Sony a declarat că intenționează să acționeze în direcția „comercializării” portofelului pentru criptomonede. Scopul final este de a contribui la răspândirea tehnologiei blockchain.
„Sony CSL va continua să avanseze spre comercializarea tehnologiei de portofel hardware pentru activele digitale care să permite tranzacții sigure ale criptomonedelor, cu scopul de a sprijini adoptarea tehnologiei blockchain.”