În ultimii ani, implicarea de piața de criptomonede a devenit mai simplă. Volatilitatea prețurilor reprezintă o oportunitate majoră pentru cei care doresc să obțină profituri din activități speculative. Aceasta este o nișa formată pentru boți de tranzacționare, care facilitează tranzacțiile ce au drept scop obținerea de profit.

Deoarece un bot de tranzacționare poate interacționa direct cu un API de exchange, acesta poate plasa comenzi de cumpărare și vânzare în numele utilizatorilor săi.

Aceste decizii se fac de obicei pe baza condițiilor curente de piață și a analizelor tehnice efectuate de către aplicație în sine.

Deși nu toate deciziile vor conduce la profituri pe termen scurt, majoritatea tranzacțiilor executate prin boți de tranzacționare vor avea în final consecințe pozitive.

Principalele atuuri ale unui bot de tranzacționare Bitcoin sunt eficiența, automatizarea și accesibilitatea 24/7.

În calitate de utilizator uman, este imposibil să luăm decizii instante continue, deoarece corpurile noastre necesită somn, mâncare și relaxare.

Când vine vorba despre boți de tranzacționare însă, exista o colecție de instrumente software și algoritmi care funcționează fără întrerupere. Într-o industrie atât de volatilă precum criptomonedele, acesta este un lux necesar.

Cât de multă automatizare se poate obține cu un bot de tranzacționare Bitcoin depinde foarte mult de software-ul folosit. Unele instrumente permit personalizarea mult mai mult decât altele, deși nimic nu împiedică utilizatorii să își codifice propriul trading bot.

Nu toate aceste aplicații sunt create egale, totuși, unele putând avea efecte catastrofale asupra industriei Bitcoin ca întreg. Vechiul bot Willy, a provocat colapsul Mt Gox. Este un exemplu relevant când vine vorba de modul în care lucrurile pot merge prost la automatizarea procesului de tranzacționare.

Cei mai populari boți de tranzacționare din acest an, clasificați în funcție de opțiunile de personalizare, sunt:

#5 Gekko – există de piață de câțiva ani și este o aplicație ce continuă să se dezvolte, fiind open source și gratuit. Se conectează la 18 exchange-uri și oferă utilizatorilor strategii simple cu care pot experimenta.
Este destul de simplu, în sensul că îi lipsesc opțiunile de arbitraj sau tranzacțiile de frecvență ridicată. Astfel, este în general preferat de începători.

#4 Leonardo – se conectează la 5 exchange-uri și costă între 15 și 200 de dolari pe lună, oferind două strategii de bază cu o interfață de utilizator foarte extinsă. Din nou, este un bot recomandat pentru începători. Asta deoarece nu oferă opțiuni de customizare, iar costul său relativ ridicat îl face mai puțin atractiv.

#3 Gunbot – unul dintre cele mai vechi aplicații de pe piață, reușind să se mențină în topul preferințelor deoarece oferă numeroase strategii proprietare. Utilizat în special de experții în sistemul Bollinger Band. Gunbot se poate conecta la nouă exchange-uri și necesită ceva mai multă atenție și supraveghere. Prețul său variază de la 0.065 BTC la 0.159BTC pentru versiunea cea mai avansată.

#2 Haasbot – acest instrument de tranzacționare algoritmic este disponibil de piață de cinci ani, iar popularitatea sa a crescut exponențial deoarece suportă sute de criptomonede și se conectează la 19 exchnage-uri. Este extrem de customizabil și costă între 0.073 BTC și 0.208 BTC pe an.

#1 CryptoTrader – este de fapt o platformă online care permite utilizatorilor să își creeze propriul trading bot și propriile strategii de tranzacționare. Prin prisma opțiunilor de customizare, oferă cele mai multe facilități și se poate conecta la 9 exchange-uri majore. Prețul pentru utilizarea platformei pornește de la 0.0026BTC pe lună până la 0.0316BTC pentru pachetul premium.

Informațiile apărute pe site nu reprezintă sfaturi financiare. Pentru orice decizie financiară importantă, consultați profesioniști autorizați.
Mai multe info le gasiti in Termeni si Conditii