Platforma Binance a anunțat că va înlocui taxele de listare a noilor tokenuri cu donații. Decizia a fost luată ca urmare a valului de critici publice cu privire la comisioanele excesive percepute de platforme.

Reprezentanții exchange-ului au anunțat modificarea de politică de listare, menționând:

„Începând din acest moment și în viitor, toate taxele de înscriere a noilor tokenuri și criptomonede vor fi transparente și vor fi donate pentru acțiuni de caritate”.

Conform noii politici, coordonatorii oricărui proiect vor putea determina ei înșiși taxele (donațiile) dorite. Inițiativa de caritate a Binance va dezvălui apoi aceste sume publicului. Compania susține că nu va impune taxe minime viabile pentru donații.

„O donație mare nu garantează sau influențează în nici un fel rezultatul procesului de evaluare sau a procesului de listare”

a adăugat CEO-ul Binance Changpeng Zhao.

Decizia anunțată de platforma Binance

face parte din eforturile recente ale companiei de a sprijini adoptarea criptomonedelor pentru acțiuni filantropice. În luna iulie a acestui an, compania a lansat Fundația „Blockchain for Charity”. Este condusă de Ambasadorul Bunăvoinței al Organizației Națiunilor Unite, Helen Hai, în parteneriat cu președintele Maltei. Scopul declarat al fundației este de a ajuta Statele Unite să reducă deficitul de finanțare a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Schimbarea politicii de listare poate fi văzută și ca un răspuns al Binance la valul de critici la adresa platformelor exchange cu privire la taxele excesive pe care le percep de la proiecte.

ICO-urile care lansează noi tokenuri sunt dependente de platformele exchange pentru a ajunge la mai mulți investitori. Changpeng Zhao și conducerea Binance a abordat această problemă și în urmă cu câteva luni.

În luna august de exemplu, platforma Binance a contrazis public un fondator de proiect care a pretins că i s-au cerut 400 BTC să listeze un nou token. În acel caz, ei au arătat că declarațiile respective se bazau pe un e-mail fals, însă publicul a reacționat negativ la controversă.