Sacramento Kings, o echipă de bachet din NBA, a anunțat introducerea unui program de recompense bazate pe blockchain în aplicația sa Call the Shot. Utilizatorii aplicației predictive pot să câștige tokenuri ce pot fi ulterior preschimbate în premii și evenimente. Acestea includ tricouri și mingi de baschet cu autograf, bilete cu locuri preferențiale și alte premii similare. Tokenurile nu vor putea fi însă convertite în bani și nu pot fi transferate.

Inițiativa a fost pusă în practică în urma unui parteneriat cu platforma de tikecting blockchain Blockparty din New Jersey. Noul sistem de recompense blockchain va fi disponibil începând cu sezonul 2019-2020. Utilizarea aplicației Call the Shot este gratuită, fiind folosită ca metodă de implicare a fanilor în activitatea echipei Sacramento Kings.

Beneficiile tehnologiei blockchain

Vivek Ranadivé, CEO și președinte la Sacramento Kings, a subliniat că echipa a început să descopere beneficiile tehnologiei blockchain. El a afirmat că

„transformă modul în care se desfășoară afacerile la nivel mondial, asigurând tranzacții sigure în mai multe sectoare și clienți.”

Aceasta nu este prima incursiune a Sacramento Kings în industria blockchain și cripto. Echipa de baschet a devenit una dintre primele echipe sportive care a început să accepte Bitcoin (BTC) în magazinul său în 2014. Fanii pot achiziționa produse promoționale cu criptomonede în urma unui parteneriat cu procesorul de plăți BitPay.

De asemenea, în iunie 2018, echipa s-a asociat cu firma producătoare de hardware de minare MiningStore pentru a exploata Ethereum (ETH). Fondurile au fost folosite pentru a finanța burse de educație tehnologică.