Una dintre cele mai vizibile personalități din comunitatea cripto, John McAfee a anunțat lansarea aplicației educative Bitcoin Play. Aceasta recompensează participanții cu satoshi pentru răspunsuri corecte la întrebări de cultură generală. Alternativ, răspunsurile greșite le oferă posibilitatea de a fi înjurați de McAfee.

Bitcoin Play, disponibilă pe Android

Lansarea aplicației Bitcoin Play a fost anunțată de McAfee pe Twitter în acest weekend. Pentru moment, este disponobilă în versiunea Android, în două versiuni. Versiunea pentru adulți include vocea lui McAfee care înjură sau critică jucătorii ce nu răspund corect sau suficient de repede.

Întrebările sunt din domenii precum sport, istorie și alte tematici de cultură generală. Răspunsurile sunt oferite sub formă de alegere multiplă. Cei ce răspund corect la suficient de multe întrebări sunt răsplătiți cu satoshi transferați direct în portofel.

Dezvoltatorii susțin că întrebările devin din ce în ce mai dificile cu cât se înaintează în joc. În mod similar, recompensele cresc odată cu creșterea dificultății. De asemenea, McAfee susține că fiecare update al jocului va aduce o serie nouă de întrebări.

Opțiuni ajutătoare

De asemenea, jucătorii au și opțiunea de se folosi de opțiuni similare celor din concursul ”Vrei să fii miliardar”. Ei pot sări peste întrebările prea dificile, pot obține o prelungire a timpului de gândire (standardul fiind de 10 secunde) sau pot elimina două răspunsuri greșite din 4. Binențeles, astfel de facilități sunt însoțite de critici vocale din partea din McAfee.

Primul joc cu ecompense în Bitcoin

În ultimii ani, au fost create jocuri similare (precum Bitcoin Millionaire), însă Bitcoin Play este prima aplicație ce oferă recompense reale. În prezent, valoarea maximă a premiului este de 40.000 satoshi.
Aplicația are deja aproximativ 70 de evaluări în Google play store.

Recompensele se bazează de fapt pe numărul de reclame pe care jucătorii le vizualizează pe parcursul jocului. Aplicația pare să fie o modalitate de a atrage noi utilizatori de Bitcoin, deoarece aceștia trebuie să își instaleze un portofel pentru a primi recompensele.