CEO-ul Bitpay Stephen Pair și-a exprimat public părerea că Bitcoin va fi adoptat în masă în următorii 3 până la 5 ani.

Anul trecut, când prețul bitcoin a ajuns la limita superioară de 20.000$, adoptarea criptomonedei părea inevitabilă și doar o chestiune de timp. Totuși, opiniile mai raționale au susținut că un termen de zece ani era mai plauzibil.

Adoptarea cripto, mai aproape decât credeam?

Mai-marele Bitpay este de părere că adoptarea criptomonedelor este mai aproape decât credem.

Stephen Pair a discutat într-un interviu acordat CNBC despre potențialul ETF BTC și posibilitatea de a fi adoptat în masă.

Întrebat despre repeziciunea cu care vor putea fi adoptate criptomonedele, el a spus că ETF nu este nici începutul, nici sfârșitul industriei.

cryptocoin

Acesta a subliniat că adoptarea la scară largă provoca o creștere a prețurilor, dacă istoria se va repeta. trecutul.

“Obișnuiam să susțin că zece ani este termenul, dar acum cred că în 3 – 5 ani vom putea intra într-un restaurant sau spațiu comercial și ne vom aștepta ca blockchain-ul să fie o metodă acceptată de plată.”

Afacerile au adoptat cel mai des cripto ca metodă de plată în ultimele 12 luni, dar procesul de adoptare va fi încetinit de căderea prețurilor.

Prețul cripto afectat de speculații, nu de utilitate

Stephen Pair consideră că prețul criptomonedelor este afectat de speculații și nu de utilitate:

“O componentă însemnată a prețurilor este fără îndoială, speculația. Investitorii speculează care va fi utilizarea și gradul de adoptare a tehnologiei. O componentă mai mică este utilitatea efectivă, și pe această componentă se axează Bitpay – folosirea platformei și livrarea produselor pe care clienții le consideră valoroase.”

Este interesant de subliniat că speculațiile se bazează pe felul în care vor fi utilizate criptomonedele în viitor, ceea ce este un alt fel de a exprima adoptarea în masă.

Dacă adoptarea în masă a criptomonedelor depinde de acceptarea lor de către afaceri pentru plățile serviciilor, atunci termenul de 3-5 ani pare o prezicere pertinentă.