Compania de administrare a fondurilor cripto Morgan Creek Digital a obținut 40 de milioane de dolari din partea unor fonduri de pensii din statul Virginia. Aceasta pare a fi prima investiție de tip blockchain/crypto de către un fond major de pensii.

Două dintre instituțiile financiare sunt Fondul de Pensii al Polițiștilor, ce are un capital de 1.43 miliarde de dolari și Planul de Pensii al Angajaților din Fairfax, Virginia, cu un capital de 3.9 miliarde de dolari. Din grupul de investitori au făcut parte și un spital, o firmă de asigurări, o fundație privată și o universitate.

Inițial, investiția era planificată să aibă valoarea de 25 milioane de dolari, dar investitorii au crescut valoarea sa la 40 milioane de dolari.

Morgan Creek Digital

este o companie de gestionare a fondurilor de investiții. Aceasta a fost fondată de Anthony Pompliano, Jason Williams și Mark Yusko. Firma de management a investit la rândul său în proiecte cripto importante precum Coinbase și Bakkt.

De asemenea, Morgan Creek Digital va continua să susțină activitatea startup-urilor cripto și alte proiecte bazate pe blockchain.

Cea mai mare investiție din 2019

Finanțarea Morgan Creek Digital este cea mai mare ca valoare din acest an, remarcabilă mai ales în condițiile pieței cripto. Pompliano însă este de părere că prețul este doar o diversiune de la o industrie ce are un potențial foarte mare. Investitorii instituționali au început să remarce în sfârșit acest potențial.

“Există o credință în lumea instituțională. Dacă industria este aici sa stea, va fi foarte valoroasă. Banii inteligenți nu sunt distrași de prețuri. Ei se uită la tendințele pe termen lung și pariurile pe inovare sunt o modalitate excelentă de a oferi returnări atenuate de risc.”

Directorul de Investiții al unuia dintre fondurile de pensii participante a confirmat declarația lui Pompliano. Instituțiile sunt atrase de piața activelor digitale. Într-o declarație privind finanțarea Morgan Creek digital, Katherine Molnar, directorul de investiții al fondului de pensii al poliției din Fairfax, a comentat:

“Tehnologia blockchain se aplică în moduri unice și convingătoare în mai multe industrii. Considerăm că este important profităm de oportunitate, datorită profilului de returnare asimetric atractiv pe care îl reprezintă”.