Revista Forbes a lansat ediția 2021 a listei de miliardari ai lumii. De data aceasta, nu mai puțin de 12 cripto antreprenori apar pe listă, față de doar 4 anul trecut. Unele nume sunt relativ noi în ecosistem, precum Sam Bankman-Fried și Matthew Roszak, în timp ce fondatorii de exchange-uri cripto sunt deja foarte cunoscuți publicului.

Cripto antreprenori in 2021

Sam Bankman-Fried este cel mai bogat cripto-miliardar, cu o valoare netă de 8,7 miliarde de dolari la doar 29 de ani. El a fondat firma de tranzacționare Alameda Research și exchange-ul de derivate FTX.

Cameron și Tyler Winklevoss au o valoare netă de 3 miliarde de dolari fiecare și au început să investească în Bitcoin în 2012. De asemenea, au fondat exchange-ul cripto Gemini în 2014 și au cumpărat Nifty Gateway în noiembrie 2019.

Co fondatorii Ripple Labs, Chris Larsen și Jed McCaleb au averi estimate la 3.4 miliarde, respectiv 2 miliarde de dolari. În ciuda disputei în curs cu SEC legate de statutul XRP, valoarea criptomonedelor deținute de aceștia i-a menținut în topul miliardarilor. McCaleb a optat să vândă o mare parte din XRP deținut anul trecut, însă a fondat Stellar după ce a părăsit Ripple Labs în 2014.

CEO-ul Microstrategy, Michael Saylor, are acum o avere de 2.3 miliarde de dolari. El a devenit recent un mare avocat Bitcoin în lumea corporatistă, după ce compania sa a achiziționat peste 91.500 BTC.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Brian Armstrong, CEO-ul și cofondatorul Coinbase, și-a văzut averea crescând de la 1 miliard de dolari anul trecut la 6,5 miliarde de dolari în prezent, După listarea pe bursă a Coinbase, se estimează că acțiunile lui Armstrong vor valora peste 14 miliarde de dolari. Acest lucru l-ar putea propulsa pe Armstrong în fruntea listei cripto-miliardarilor anul viitor. Un alt co-fondator al exchange-ului, Fred Ersham, deține în continuare 6% din acțiunile în companie, deși a părăsit Coinbase în 2017. Averea sa este evaluată la 1,9 miliarde de dolari.

Changpeng Zhao, fondatorul celui mai mare exchange cripto din lume, deține o participație estimată la 30% în Binance. Valoarea netă a lui Zhao este de 1,9 miliarde de dolari, iar Binance Coin a devenit al treilea cel mai mare altcoin după capitalizare de piață. Zhao a dezvăluit la începutul acestei săptămâni că deține aproape 100% din portofoliul său în criptomonede.

O noua aparitie pe lista cripto-miliardari 2021 este Matthew Roszak, președintele și cofondatorul firmei de tehnologie blockchain Bloq. El este de asemenea membru fondator al Tally Capital, o firmă de investiții private în criptomonede și are o avere estimată la 1,5 miliarde de dolari.

Stai conectat in lumea digitala!

Tim Draper este un nume cunoscut în ecosistemul cripto, dar unul nou pe lista miliardarilor Forbes. Draper este un cripto evanghelist ce a investit în proiectul Tezos și în numeroase alte start-up-uri fintech prin intermediul companiei Draper Fisher Jurvetson. Averea sa este estimată la 1,5 miliarde de dolari în prezent.

Barry Silbert a fondat conglomeratul cripto Digital Currency Group în 2015 și are o avere de 1,6 miliarde de dolari. DCG deține firma de administrare a activelor Grayscale, al cărei Bitcoin Trust gestionează active în valoare de 46 miliarde de dolari.