Compania goTenna a anunțat integrarea tehnologiei mesh cu satelitul Blockstream. Acest lucru va permite realizarea de tranzacții cu ajutorul echipamentelor de televiziune prin satelit.

Satelitul Blockstream este un servicu care transmite blockchain-ul Bitcoin și user API din spațiu. Echipamentele goTenna permit conectarea la antenele satelit folosite pentru televizor și acum permit și realizare de tranzacții Bitcoin. GoTenna folosește tehnologia mesh – o rețea descentralizată și securizată.

Un canal alternativ de tranzacții

Infrastructura tradițională de internet este vulnerabilă la accidente sau dezastre naturale care provoacă întreruperi. În acest cazuri, utilizatorii Bitcoin și comercianții nu au posibilitatea de a trimite plăți sau de a verifica plățile primite. Utilizarea tehnologiei goTenna oferă astfel un canal alternativ de tranzacții, ceea ce va face rețeaua Bitcoin mai rezistentă la întreruperi.

Mai multe tranzacții private

Utilizatorii ce dețin o antenă satelit pot primi în mod discret date Bitcoin prin intermediul Blockstream Satellite. De asemenea, pot rula un nod complet, fără a fi nevoie să utlizeze internetul.

Prin integrarea cu goTenna, utilizatorii pot partaja și realiza tranzacții peer-to-peer în siguranță. Rețeaua mesh a companiei oferă confidențialitate, deoarece nici o entitate centralizată unică nu controlează rețeaua.

vinde bitcoin

Extinderea datelor API prin satelit

API-ul Blockstream Satellite permite utilizatorilor să plătească în bitcoin pentru a difuza mesaje sau date la nivel global prin intermediul rețelei. Cu noua integrare goTenna, utilizatorii fără hardware Blockstream Satellite pot primi în continuare și retransmite datele Satellite API folosind dispozitivele goTenna. Folosind rețeaua mesh, oamenii pot rămâne în contact, pot primi informații și se pot plăti reciproc.

Chiar și persoanele din zonele în care internetul este întrerupt datorită dezastrelor naturale, accidentelor sau altor cauze pot primi date criptate, mesaje din familie și alte tipuri de informații importante prin intermediul unui singur dispozitiv Blockstream Satellite conectat la o rețea mesh goTenna.

Eliminarea dependenței de Internet este un subiect de interes pentru comunitate. În luna martie, doi cirpto-entuziaști au reușit să transmită Bitcoin prin unde radio.