Proiectul blockchain al Reddit pare să facă pași în direcția creării unei economii bazate pe tokenuri. Punctele comunitare ce pot fi câștigate în baza activității de pe forum pot fi acum convertite în cash. Procesul este însă unul complicat, iar taxele sunt foarte mari. Cu toate acestea, este un pas înainte în integrarea monedelor digitale în platformă.

Jucătorii de Fortnite sunt entuziasmati de initiativa

Începând cu luna mai, Reddit a lansat recompense în criptomonede pe două subforumuri gestionate de comunitate – r/FortNiteBR și r/CryptoCurrency. Jucătorii de Fortnite au părut mult mai entuziasmați de perspectivă, fiind înregistrați mult mai mulți utilizatori și tranzacții. Potrivit DappRadar, 36.770 deținători ai tokenului ”Bricks” au efectuat 65.291 de transferuri. Pe subforumul dedicat criptomonedelor există 7.973 de deținători ai tokenului ”Moon” ce au realizat 16.748 transferuri.

Aceste puncte comunitare pot fi acum convertite în cash prin intermediul platformei Honeyswap, dar procesul este complicat. Tokenurile Reddit trebuie convertite pentru a fi suportate de blockchain-ul Ethereum, de exemplu în xBricks. Ulterior, pot fi vândute pe xDAI pe exchange-ul descentralizat Honeyswap. Tokenurile rezultate trebuie din nou convertite în DAI, transferate pe un alt exchange și apoi vândute pentru a retrage fiat.

NFT sau tokenuri nefungibile – Ce sunt, cum funcționează și de ce au valoare?

Pe lângă procesul complicat, mai există problema comisioanelor (gas). Valoarea tokenurilor Bricks este de aproximativ 0,03$, iar costul unei tranzacții este de 8,89$. Așadar, este posibil ca această conversie să nu fie tocmai avantajoasă în prezent.

Dacă popularitatea acestor tokenuri crește, există însă șanse ca dezvoltatorii să simplifice procesul de conversie, astfel încât redditorii să poată câștiga bani din activitatea pe forum.