OKEx, optimiști în privința prețului Bitcoin

Deși căderea Bitcoin sub 8.000 de dolari a provocat o agitație pe piață, OKEx spune că scăderea va fi cel mai probabil de scurtă durată. Exchange-ul a spus că, în ciuda pesimismului persistent, analiza sa tehnică arată că în următoarele săptămâni prețul va crește.


Pe 20 octombrie, piața cripto are nivelurile înregistrate în primăvara acestui an. Evaluarea totală a pieței este de aproximativ 220 de miliarde de dolari, iar volumul tranzactii zilnic este de aproximativ 50 de miliarde de dolari. Bitcoin se tranzacționează în jurul valorii de 8100$, după ce vineri scăzuse sub acest prag.

Bittrex își închide operațiunile în 31 de țări

Exchange-ul Bittrex a anunțat că își va închide operațiunile în 31 de țări la sfârșitul lunii octombrie.

Printre țările în care care platforma nu va mai oferi servicii se numără Venezuela, Afghanistan, Irak, Liban și o serie de țări africane.

Utilizatorii din aceste regiuni au fost notificați să își retragă fondurile de pe exchange până pe data de 29 octombrie.

Compania a justificat decizia de suspendare a activității prin incertitudinea legislativă din aceste jurisdicții.

Universitatea din Malta oferă un program de Master în blockchain

Universitatea din Malta a anunțat prima generație a programului de Master în Blockchain și tehnologie DLT. Aproximativ 35 de studenți sunt înscriși în primul semestrul al noului masterat, în conformitate cu anunțul oficial. Cursul formează studenții în domeniul legii și reglementării blockchain, afaceri și finanțe, precum și tehnologia informației și comunicațiilor. Programul durează trei semestre, iar companiile din țară deja și-au manifestat interesul pentru angajarea absolvenților.

Pe acelasi subiect: Universitatea Edutus din Ungaria oferă primul curs de specializare în blockchain din Europa de Est

Anul trecut, guvernul maltez a acordat 300.000 de euro pentru a finanța burse școlare în domeniul blockchain.

HTC lansează telefonul blockchain Exodus1s, capabil să ruleze un nod Bitcoin

Compania HTC a lansat cel mai recent telefon blockchain, Exodus 1s, care permite utilizatorilor să ruleze un nod complet Bitcoin.

Ce este un nod Bitcoin si cum functioneaza?

Smartphone-ul a fost prezentat la Conferința Lightning de la Berlin și are un preț de 219 euro, o treime din costul versiunii anterioare Exodus1. HTC va vinde noua versiune la conferința de la Berlin folosind rețeaua de plată Lightning.

Dispozitivul permite utilizatorilor să instaleze un card SD de 400 + GB pentru a-și extinde memoria, permițându-i să facă față capacității necesare pentru stocareaunui nod complet bitcoin. Dimensiunea actuală a nodului Bitcoin este de 250 GB, potrivit Blockchain.

Compania le-a recomandat utilizatorilor să se conecteze la WiFi și să se conecteze la o sursă de alimentare în timp ce rulează nodul complet.

Smartphone-ul are, de asemenea, un portofel cripto hardware integrat. În mod implicit, este livrat cu 4 GB RAM și 63 GB stocare și rulează pe Android Oreo 8.1.