Fostul candidat la președinția SUA, Andrew Yang, și-a reorientat cariera politică și candidează acum pentru poziția de primar al orașului New York. Yang și-a păstrat însă atitudinea pro-cripto – el dorește să transforme New York-ul într-un hub cripto.

New York, hub cripto? 

Declarația de pe Twitter a atras numeroase comentarii, atât din partea comunității cripto cât și din partea comentatorilor obișnuiți. Majoritatea cripto-entuziaștilor au fost de părere că eliminarea BitLicense ar fi un prim pas important și necesar.

Meltem Demirors, de exemplu, a subliniat că nicio companie cripto nu va fi interesată să activeze în New York în contextul în care BitLicense este obligatorie.

”Nimeni nu vrea să plătească impozitele absurde din NYC plus taxa de Bitlicense NYFDS.
Dacă nu plănuiești să reduci drastic bugetul orașului, nu văd ce companie cripto și-ar dori să opereze într-un mediu cu impozite foarte mari pe venit, profit, pe proprietate și TVA pe deasupra”.

Dacă inițiativa lui Yang este privită cu îndoială, primarul din Miami pare să aibă mult mai mult succes.

Stai conectat in lumea digitala!

Francis Suarez a anunțat că comisarii orașului au sprijinit rezoluția sa de a introduce Bitcoin în economia locală. Aceștia au fost de acord ca rezidenții să plătească taxe municipale sau impozite pe proprietate în bitcoin, plătirea de compensații pentru angajații orașului în BTC și oferind Miami posibilitatea de a investi în această criptomonedă.