Una dintre cele mai mari companii aeriene low-cost din Europa, Norwegian, a anunțat că va accepta criptomonedele, inclusiv bitcoin, ca metodă de plată pentru bilete. De asemenea, compania a lansat propriul exchange cripto.

Pentru moment, serviciul este disponibil doar pentru clienții din Norvegia. Exchange-ul va fi lansat în august și se va extinde în curând și în țările vecine.

Dezvoltare soluții blockchain

Norwegian Block Exchange (NBX) planifică să ofere servicii de plată și consultanță pentru soluții blockchain. Programul actual de recompense Norwegian va fi extins la exchange-ul cripto. Utilizatorii care folosesc exchange-ul pot câștiga punct de loialitate ce pot fi convertite în reduceri de bilete.

“Criptomonedele și tranzacționarea activelor digitale au fost până acum restricționate la nișe. NBX își propune să facă tranzacționarea de criptomonede o parte a experientei zilnice a investitorilor”,

se explică pe site-ul web al companiei.

Într-o postare recentă pe blocul oficial, NBX a susținut:

“Prin crearea unui sistem care să ușureze plățile cu criptomonede, utilizatorii vor ajunge în curând să considere că aceasta este doar o alta alegere in lista modalităților de plată.
Multe site-uri de turism au funcționalități integrate de plată a serviciilor cu criptomonede, dar nu e același lucru cu integrarea unui sistem de plată direct. Urmărim să eliminăm intermediarii și combatem monopolul companiilor precum Visa și Mastercard, ce impun taxe semnificative.”

În 2018, Norwegian a transportat peste 37 de milioane de pasageri în 2018, o creștere de 13% față de anul anterior.

CryptoZZ