O analiză realizată de Crypto.com arată că numărul de utilizatori de criptomonede creste la nivel mondial, depasind in prezent 106 milioane. Datele au fost compilate de pe blockchain-urile Bitcoin și Ethereum, precum și din alte surse similare.

Potrivit cercetătorului Kevin Wang, creșterea adopției a fost sprijinită de popularitatea Bitcoin. Decizia PayPal de a integra cripto în rețeaua sa de plăți și adoptarea instituțională a criptomonedelor au alimentat creșterea. De asemenea, Ethereum a fost sprijinit de explozia în popularitate a ecosistemului DeFi.

Numărul de utilizatori de criptomonede creste si in randul celor care depasesc 55 de ani

Un alt sondaj realizat de compania DeVere a relevat că unele categorii ale populației au descoperit criptomonedele. Dacă generațiile mai tinere sunt atrase de profitabilitatea acestor active, generația de peste 55 ani a început să cumpere Bitcoin de asemenea.

Hype-ul de pe rețelele sociale au fost principalul catalizator pentru interesul milenialilor și a Generației Z în Bitcoin. Respondenții cu vârsta peste 55 de ani au devenit interesați de criptomonede deoarece se tem de devalorizarea monedelor fiat.

”Oamenii mai în vârstă sunt conștienți de faptul că, dacă piața este inundată cu bani în plus, atunci apare devalorizarea monedele tradiționale. Acest fenomen și amenințarea inflației sunt preocupări legitime care i-au determinat să caute alternative”

a explicat Nigel Green, CEO și fondator al grupului deVere.

Stai conectat in lumea digitala!

Un alt aspect care ar putea sprijini adopția criptomonedelor este faptul că Visa și Mastercard intenționează să mărească taxele pentru anumite tipuri de achiziții de carduri de credit în luna aprilie.
Acest lucru ar putea crește atractivitatea monedelor digitale, care au taxe de tranzacție mai mici.

Pandemia a motivat o mare parte a populației să adopte plățile online. Dacă utilizarea cardurilor de credit va presupune taxe mai mari, acest lucru i-ar putea determina să utilizeze criptomonedele.