Un palazzo monumental din Valletta, capitala insulei Malta, a fost pus în vânzare pentru 550 de Bitcoin.
Miliardarii, magnații și politicienii din întreaga lume au început să migreze spre mica națiune mediteranneană. Acest fapt are un efect semnificativ asupra pieței imobiliare.

Capitala malteză Valletta a trecut printr-o renovare completă. Zeci de palate și vile abandonate au fost transformate în emporii și hoteluri de lux. Conacul istoric de 860 de metri pătrați deținut de Ian Fitzpatrick urmează să se numere printre aceaste. Asta imediat ce va fi identificat milionarul în Bitcoin dispus să îl cumpere.

Palazzo în cauză

are o vechime de 400 de ani și 18 dormitoare, evaluat la aproximativ 3 milioane de euro. Proprietarul a decis să o vândă doar în baza Bitcoin. Se contează astfel pe numărul mare de deținători de criptomonede ce migrează spre Insula Blockhain.

Această ofertă imobiliară urmează exemplul oferit de platforma CryptoHomes.io, care a încheiat anterior tranzacții similare.

Ca parte a inițiativei mai largi a platformei de a utiliza criptocurrency pentru achiziționarea proprietăților imobiliare, CryptoHomes a colaborat cu Cubits, o platformă europeană ce oferă transferuri de valute și criptomonede.

După cum a remarcat co-fondatorul CryptoHomes Dennis Avorin, decizia a reprezentat un salt major spre adoptarea criptomonedelor ca metodă de achiziționare a proprietăților imobiliare.

”Crypto este aici pentru a rămâne și vrem să arătăm că monedele digitale nu sunt doar pentru speculatori, ci și un mijloc de a cumpăra active solide. Achiziționarea de imobile cu cripto este ca și achiziționarea de bunuri imobile cu fiat – se aplciă aceleași reguli și standarde. Pur și simplu dorim să promovăm utilizarea criptomonedelor ca vehicul pentru investiții solide. Malta este un început excelent cu piața imobiliară incredibil de puternică pe care am văzut-o în ultimii ani”

a declarat Avorin.

În afară de CryptoHomes, alte firme de imobiliare precum Remax Malta promovează utilizarea criptomonedelor pentru achiziționarea de proprietăți.

Pînă în prezent, Muntenegru este primul teritoriu european care a încheiat o achiziție imobiliară în Bitcoin, deși suma a fost imediat convertită în moneda fiat după finalizarea tranzacției.