Una dintre cele mai populare metode de recompensare a clienților sunt programele de loialitate. Foarte multe branduri optează pentru sisteme de puncte sau bonusuri oferite la achizițioanrea produselor și serviciilor. Un analist pe nume Harry Alford este de părere că aceste programe pot stimula adopția criptomonedelor la scară largă.

Clienții pot deveni investitori cripto

Harry Alford a publicat pe Medium o postare intitulata ”Criptomonedele pot transforma oamenii în investitori”. El susține că integrarea Bitcoin în programele de loialitate ar putea spori experiența consumatorilor în timp ce crește rata de adopție a Bitcoin:

„Micro-investiția în active digitale ar putea foarte bine să fie noua experiență de cumpărături.”

Un aspect relevant al programelor de loialitate este că recompensa în sine nu este cu adevărat relevantă. Oamenilor le place să strângă puncte, dar nu întotdeauna le și folosesc. Compania de marketing Bond Brand Loyalty relevă că 20% dintre clienți nu ajung niciodată să cheltuiască bonusurile obținute.

Aparent, clienții au neglijat să răscumpere puncte de loialitate în valoare de 100 de miliarde de dolari.

Programele de loialitate în criptomonede

Acest trend a început deja să fie exploatat de anumite inițiative din industria cripto. De exemplu, site-ul Lolli are un program de fidelizare pentru utilizatorii din Statele Unite bazat pe Bitcoin.

Programul de fidelitate Lolli oferă clienților oportunități de a câștiga până la 30% din valoarea cumpărăturilor în BTC. De fapt, site-ul Lolli anunță.

„Câștigă bitcoin gratuit când faci cumpărături online.”

Aplicația Fold este, de asemenea, un alt exemplu de companie care oferă „Sats-back” pentru anumite achiziții efectuate cu furnizori parteneri, ce includ Starbucks și Amazon.

Până la urmă, orice metodă de obținere a criptomonedelor pe degeaba este un pas înainte pentru creșterea adopției. Acest sistem are cu atât mai mult succes cu cât este asociat cu o activitate ce face plăcere oricui – cumpărăturile.

CryptoZZ