Sentimentele pieței guvernează în principal mișcările de prețuri în orice piață. În cazul burselor tradiționale, traderii își bazează deciziile pe rapoartele financiare. Când vine vorba despre criptomonede însă, în cea mai mare parte evoluția prețurilor depinde de sentimentele exprimate de social media.

Joshua Frank, CEO al The Tie, a realizat recent o prezentare a concluziilor extrase din analiza crypto-Twitter. Compania sa realizează cercetări, analize și management de portofolii, precum și servicii de tranzacționare. De exemplu, analiza The Tie cu privire la volumul tranzacțiilor false a fost instrumentală în confirmarea raportului Bitwise.

  • Urmareste interviul aici:

Recent, compania a explorat efectele social-media, în special Twitter, asupra prețului criptomonedelor. Concluzia analizei ce a inclus aproape 850.000 de mesaje a fost:

“Singurul lucru care mișcă într-adevăr prețurile criptomonedelor este înțelepciunea mulțimii sau a hype-ului pe Twitter.”

Un exemplu recent a fost amînarea întâlnirii dintre Justin Sun și Warren Buffet. Tron a coborât aproape instantaneu, odată cu răspândirea informației și a ajuns la cele mai mari proporții atunci când presa chineză a susținut că Justin ar putea fi reținut în China din motive legale.

Sentimentele pieței pozitive – Bitcoin este principalul subiect

Numărul de tweets legate de criptomonede a crescut semnificativ încă din primul trimestru al anului 2019. Analiza a concluzionat că, pe 26 iunie, când Bitcoin a atins nivelul maxim din acest an, numărul de tweets depășea 70.000. Acest lucru a fost văzut ultima dată la sfârșitul lui 2017:

“Sentimentele preconizează mișcarea pieței. Creșterea continuă este asociată cu sentimentele pozitive.”

concluzionează raportul.

În plus, odată cu creșterea dominanței Bitcoin, evoluția este reprodusă în numărul de tweets pe acest subiect. Altcoins sunt menționate mai puțin.

dominanta bitcoin
Constatările cercetării pot fi destul de deprimante pentru traderii de criptomonede, deoarece înseamnă că piețele sunt conduse în mare de isterie și speculații. Aspectul pozitiv este că, în acest an, sentimentele pieței sunt în mare parte pozitive.