Furnizorul de servicii financiare Square a raportat un profit financiar de 20 milioane de dolari în trimestrul III din 2018. Compania fondată de Jack Dorsey a introdus opțiunea de cumpărare și vânzare de Bitcoin anul trecut.

Pentru prima dată în acest an, Square a raportat profituri semnificative și a depășit predicțiile Wall Street în ce privește valoarea acțiunilor.

La începutul acestei luni, Square a depășit valoarea de piață a celelalte companii fondate de Jack Dorsey, Twitter. Potrivit datelor Yahoo Finance, prețul acțiunilor companiei în noiembrie 2017, înainte de intrdoucerea tranzacțiilor cu Bitcoin, a fost în jur de 37 $. Astăzi, acțiunile Bursei Square se ridică la 75,01 dolari, în timp ce compania se situează la o capitalizare de piață de peste 30 de miliarde de dolari. Prin comparație, valoarea Twitter este de 25 miliarde de dolari.

Square a înregistrat pierderi de 6 milioane de dolari în trimestrul doi, ceea ce înseamnă că profitul de 20 milioane din trimestrul III este o creștere semnificativă.

Wall Street a prezis că veniturile companiei vor fi de 141 milioane de dolari în trimestrul III 2018. Square a depășit aceste predicții și a înregistrat venituri de 431 milioane de dolari.

Veniturile companiei au crescut constant de când Square a introdus posibilitatea de a cumpăra și de a vinde bitcoin din Cash App. Tranzacțiile cu BTC au generat 43 milioane dolari pentru companie în trimestrul III, comparativ cu 37 milioane dolari în T2.

Cu toate acestea, profitul din acest domeniu a fost mai mic, din cauza costului menținerii licențelor de a tranzacționa în mod legal criptomonede în Statele Unite. Totuși, efectul integrării Bitcoin asupra prețului acțiunilor a fost mai impresionant, determinând o creștere până aproape de 100 USD la sfârșitul lunii septembrie.

Jack Dorsey este un susținător al Bitcoin

CEO-ul Jack Dorsey s-a demonstrat ca un susținător al Bitcoin de mult timp. El a declarat că, în timp, BTC va deveni singura monedă a internetului.

Square nu a publicat date cu privire la baza de utilizatori ai aplicației Cash App. Cu toate acestea, Dorsey a subliniat că clienții au început să o folosească ca înlocuitor pentru o bancă tradițională:

”În general, utilizatorii folosesc aplicația Cash App așa cum utilizează un cont bancar. Stochează bani cu noi și poate fi folosită oriunde sunt acceptate cadurile Visa. Ei pot trimite și primi bani de la prieteni și familie.”

Și, bineînțeles, pot cumpăra și vinde Bitcoin prin Cash App.