Proiectul TRON a decis să declare ziua de 25 iunie ca Zi a Independenței de platforma Ethereum, deoarece în această dată a fost generat blocul genesis pe noul blockchain propriu. În cadrul conferinței de presă organizate cu această ocazie, Justin Sun, fondatorul si CEO-ul TRON, a declarat:

”TRON a finalizat migrarea tokenurilor de la ERC20 în propria rețea. Comunitatea a inițiat rețeaua TRON și a generat blocul Genesis, care reprezintă independența oficală a TRON. Am devenit azi unul dintre cele mai competitive blockchain-uri majore din lume”.

Sun a prezentat de asemenea etapele proiectului și a menționat care vor fi etapele viitoare:

”Am lansat prima versiune a mașinii virtuale Solidity în data de 25 mai, în versiunea compatibilă cu Ethereum. În data de 31 iulie vom lansa versiunea oficială de TVM, care va permite dezvoltatorilor să creeze aplicații descentralizate care vor funcționa mai bine decât cele Ethereum”.

Etapele următoare vor include votul pentru alegerea Super-Reprezentanților, la care pot participa toți deținătorii de tokenuri și care se va desfășura începând cu data de 26 iunie.

De asemenea, Justin Sun a declarat că nu există un termen limită pentru migrarea tokenurilor de pe Ethereum pe noul blockchain, deoarece toate exchange-urile care au listat criptomoneda TRON (inclusiv Binance) vor asigura suport permanent.

TRON se declară un blockchain mai avansat decât Ethereum din trei puncte de vedere:

  1. Spre deosebire de Ethereum, care folosește TPS, TRON utilizează mecansmul de consens DPOS, care este de zece ori mai rapid
  2. Criptomoneda TRON nu percepe comisioane de tranzacție și utilizează un model bandwidth care crește securitatea rețelei, astfel încât utilizatorii și dezvoltatorii de aplicații pot transfera fonduri sigur și rapid
  3. Etheruem folosește PoW, ceea ce înseamnă că un utilizator normal nu are posibilitatea de a contribui și comunitatea nu este una democratică. Mecanismul de consens TPoS folosit de TRON înseamnă că orice deținător de tokenuri are drept de vot, iar comunitatea poate participa în alegeri democratice pentru Super Reprezentanți.

Rămâne de văzut dacă rețeaua TRON va avea o evoluție mai bună decât EOS, însă este interesant de văzut ca proiectele provenite din China iau avânt. În prezent, criptomoneda TRON este evaluata la 0.04$ și are un market cap de aproape 2.7 miliarde de dolari.