Rețeaua bitcoin cash a împlinit aproape patru luni de când s-a despărțit de lanțul tradițional pe 1 august. De atunci și până acum, bitcoin cash a avut parte de susținere tot mai mare. Se vede cu ochiul liber că protocolul, comunitatea și infrastructura au crescut semnificativ.

Săptămâna asta, cel mai mare schimb după volumele tranzacționate în Europa, Bitstamp, a hotărât să listeze bitcoin cash în rândul monedelor tranzacționate pe platformă. Nu este singurul schimb cripto care a hotărât să susțină BCH. Era de așteptat ca schimburile să facă o astfel de mutare, mai ales că infrastructura a crescut. În acest moment, un BCH valorează undeva la 1285$ și are volume zilnice tranzacționate semnificative, de 1-5 miliarde de dolari. La început, bitcoin cash a avut parte de susținere din partea câtorva operatori de schimb.  Acum, avem 35 de schimburi care susțin BCH, printre care Kraken, Bittrex, Poloniex, Huobi, Shapeshift, Bitcoin.de, Surbtc, Bitflyer.

Mai multe portofele

Când vine vorba despre portofele, există o gamă mai largă de furnizori care lucrează cu BCH. Printre ele se numără furnizori de portofele ca Electron Cash, Ledger, Trezor, Keepkey, portofelul Bitcoin.com, Copay, Jaxx, portofelul Blockchain, Stash și mulți alții. Companii ca Bitpay au creat la rândul lor exploratoare de blockchain. Și alte firme ca Living Room of Satoshi au integrat funcționalități BCH în serviciile lor. În acest moment, pe piață se găsesc nu mai puțin de 19 portofele BCH, cinci clienți cu noduri pline și multe alte servicii și comercianți care acum acceptă plata cu bitcoin cash.

bitcoin cash a avut parte de susținere

Rețea mai mare și bifurcație fermă de succes

Pe blockchainul bitcoin cash s-au minat 26730 de blocuri de la bifurcația din 1 august și până acum. Rețeaua a început să folosească protocolul de ajustare de urgență a dificultății (EDA) pentru a fi sustenabilă și pentru a rezolva problema dificultății prea mari a lanțului. EDA a pus rețeaua pe roate, dar a început să se comporte haotic câteva săptămâni mai târziu. Timpul de minare a blocurilor era ori mult prea mare ori extrem de mic. Pe 13 noiembrie, lanțul BCH a făcut o nouă bifurcație fermă la noul algoritm de ajustare a dificultății a lui Amaury Sechet care a reușit să rezolve problema oscilațiilor haotice la timpul de minare.

Schimbarea a ajutat enorm  să se ajungă la o paritate a profiturilor pe ambele lanțuri. În mare parte, terenul este destul de neted pentru mineri. Blockchainul BCH este cu 10% mai profitabil la minare acum și este cu aproape 10 000 de blocuri înaintea BTC.

Din 12 noiembrie, rata de hash a bitcoin cash a fost stabilă și consistentă, undeva la 1,5-2 exahash pe secundă. În plus, dezvoltatorii au în plan să rezolve formatul adreselor criptomonedei anul viitor.

Eficiența tehnică și valorile rețelei vor mai liniști războiul de pe Internet

Trecând peste toate dramele lelgate de scalabilitate, peste înjurăturile de pe rețelele sociale și peste insulte, rețeaua bitcoin cash prosperă și nu pare să se împiedice încă, așa cum speculau unii. Există oameni care cred că cele două tehnologii au parte de o cursă destul de interesantă. Există unii care încă păstrează ambele monede și așteaptă să vadă care va câștiga. Alții au ales deja de ce parte a baricadei sunt.

Bitcoin cash a avut parte de susținere și adopție în ultimele 4 luni

Unii  spectatori cred că ambele criptomonede vor servi propriul scop. Bitcoinul ar putea să rămână o metodă de stocare de valori, în timp ce cash ar putea să fie folosit ca monedă digitală. Mai mult ca niciodată, meritele tehnice și piața liberă va hotărâ ce se întâmplă de acum înainte pe ambele rețele. Este evident deja că pălăvrăgeala de pe Internet nu are nici o valoare, comparativ cu scorurile înregistrate de rețea în fiecare zi.