Deși apele au fost relativ liniștite în ultima vreme, acum câteva ore s-au observat ceva tulburări de ape pentru DAO. O sumă consistentă din fndurile Ethereum Classic puteau fi încă retrase de către hacker. După câte se pare, în această noapte au fost retrase. Cu toate acestea, prețul ETC la schimburi nu a scăzut și nu se face dump.

Încă de când The DAO a fost spart lumea s-a concentrat pe fondurile furate care trebuiau recuperate cu orice preț. Datorită tehnologiei folosite de concept, banii au rămas o vreme blocați. Etherii au fost securizați de niște hackeri white hat acum ceva vreme, însă o parte din fondurile ETC rămăseseră încă în suspensie.

Fondurile Ethereum Classic se mută către o nouă adresă

Din câte se pare, fondurile Ethereum Classic în valoare de 5 milioane de dolari provenite din hackul DAO au fost mutați către o nouă adresă azi-noapte. Contrar așteptărilor, oamenii nu au făcut dump iar prețul se menține pe poziții. Unii se întreabă ce va face hackerul cu banii acum că îi are pe mână.

Prima activitate pe lista hackerului a fost să doneze 1 000 ETC către fondul dezvoltatorilor. După cum se știe, Ethereum Classic are mare nevoie de dezvoltatori. Chiar dacă este o tehnologie care atrage în jurul său oameni entuziasmați, o mică motivație financiară poate cu siguranță să ajute.

Este vorba despre o sumă mică de fonduri disponibile, donate pentru o ”cauză bună”. Decizia logică ar fi fost să vândă fondurile pe calupuri la mai multe schimburi care susțin Ethereum Classic. Cu toate acestesa, se pare că hackerul DAO nu a intenționat nici un moment să facă acest lucru. Oricum, este cel puțin o alegere interesantă.

Întrebarea se pune acum ce se va întâmpla cu restul banilor. Este posibil ca mai multe fonduri să fie folosite pentru a da un impuls dezvoltării pe viitor a Ethereum Classic. Deocamdată, nu putem decât să speculăm ce se va întâmpla. Încă vorbim despre mai bine de 5 milioane de dolari în ”monede gratuite” controlate până la urmă de o entitate necunoscută.

E de la sine înțeles că această problemă a lansat noi dezbateri în rândul entuziaștilor ethereum. Mulți cred că dezvoltatorii ethereum ar trebui să someze ETC să nu se mai folosească de marca înregistrată ethereum și să invoce drepturile copyright. Până la urmă, Ethereum Classic este blockchainul original și are codul fără bifurcație fermă.

Oricum, povestea senzaționalistă va continua să țină comunitatea antrenată multe luni de acum înainte.

sursa – Reddit