Organizația non-profit IOTA a anunțat că directorul pe zona Europei Centrale de la Fujitsu, Dr. Rolf Werner, s-a alăturat Fundației în dezvoltarea rolului său de lider al tehnologiei DLT/blockchain.

Werner îsi va păstra rolul de director în cadrul Fujitsu Technology Solutions și va contribui în același timp la dezvoltarea proiectului Tangle ce aparține IOTA.

În ianuarie, fundația IOTA a mai recrutat o personalitate importantă, directorului departamentului digital de la Volkswagen, Johann Jungwirth.

Proiectul Tangle este un așa-zis ‘blockless distributed ledger’, un sistem peer-to-peer care este scalabil și nu presupune comisioane, deoarece spre deosebire de blockchain-ul clasic, nu utilizează blocuri iar confirmarile se fac direct în rețea.

Sistemul Tangle are potențialul de a fi utilizat în foarte multe domenii, deoarece asigură tranzacții rapide, fără comision și sigure.

Werner și-a arătat entuziasmul pentru proiect, declarând:

”Există un potențial imens de dezvoltare al Tangle, ca sistem DLT descentralizat și sigur. Aplicațiile practice trec dincolo de plăți, putând fi utilizat pentru monitorizarea rețelelor de aprovizionare și managementul identității, de exemplu”.

Compania Fujitsu este deja activă în aria blochckain, în luna martie deschizând un Centrol de Inovare în Blockchain în Belgia, astfel încât noul consilier al Fundației IOTA are deja experiența necesară pentru a participa la dezvoltarea proiectelor DLT.