La o săptămână după ce Monero a fost supus unui hard-fork care să asigure rezistența criptomonedei la minerii ASIC, dezvoltatorul Riccardo Spagni a confirmat că producătorul de portofele Ledger va asigura suport pentru monedă.

”Moneda este deja disponibilă în kit-ul de dezvoltator, în prezent lucrăm la rezolvarea tuturor detaliilor. Sperăm să anunțăm oficial susținerea Ledger odată cu lansarea versiunii Monero 0.12.1”

Spagni a declarat anterior că va face tot posibilul pentru a sprijini micii mineri, în timp ce susținătorii mineritului pe bază de ASIC au generat alternative ale monedei, precum Monero Original și Monero Classic.

Prețul XMR nu a fost încă afectat de anunț, având un preț mediu de 166$ la nivelul exchange-urilor majore, în creștere cu doar 0,5% față de ziua anterioară.

Între timp, Ledger a suferit un outage temporar al infrastructurii din cauza unui update al Bitcoin Cash care a afectat copatibilitatea.

Între 9 și 11 aprilie , utilizatorii portofelului au avut probleme cu vizualizarea corectă a balanței de pe cont, deși reprezentanții Ledger i-au asigurat că fondurile sunt în siguranță și că activitatea va reveni la normal în cursul zilei de 12 aprilie.