Market.space – companie specializată pe găzduirea de informații în cloud – va dezvolta o platformă de stocare și distribuire de date bazată pe tehnologia blockchain, care să ofere utilizatorilor posibilitatea de a vinde servicii într-o manieră transparentă și sigură.

Piața de servicii de stocare în cloud se așteaptă să atingă 411 miliarde de dolari până în 2020, în conformitate cu analizele economice efectuate de Gartner, profitul cel mai mare fiind obținut din serviciile de găzduire.

Fondatorul Market.space, Alexander Rakhmanov, a declarat:

”Serviciile de găzduire în cloud centralizate ar trebui să coexiste cu cele descentralizate pentru a satisface cerintele variate ale pieței. Stocarea de date descentralizată va oferi opțiuni de scalabilitate mult mai mari, împreună cu măsuri de securitate riguroase, care să ofere protecție impotriva atacurilor cibernetice. Market.space va adopta tehnologia blockchain pentru a putea pune la dispoziția clienților un serviciu care asigură anonimitate, date disponibile 24/7, funcționare continuă chiar și în caz de erori (fault tolerance) și managementul drepturilor de copyright”.

Mai exact, market.space va oferi o platformă în care cei care oferă servicii de stocare în cloud au posibilitatea de a își lista și vinde serviciile direct clienților, în timp ce beneficiarii vor primi suport la nivel expert și prețuri flexibile.

Utilizând tehnologia blockchain, contractele smart și măsuri de gestionare a riscurilor precum plata garanțiilor, market.space urmărește să facă serviciile de stocare în cloud mai eficiente și mai avantajoase. De asemenea, platforma va fi configurată ca un sistem ”zero knowledge”, care nu are posibilitatea de a citi informația sau de a influența prețurile.

”Până în prezent, start-up-urile care oferă stocare de date online și management de documente au strâns aproximativ 500 de milioane de dolari, au fost extrem de bine primite și sunt foarte populare. În opinia noastră, este un indicator al unui domeniu aflat în creștere”, a declarat Alexander Rakhmanov.

Pentru a strânge fondurile necesare implementării platformei, compania va derula un ICO în perioada 15 martie-26 aprilie 2016.

Market.place este o companie de găzduire în cloud ce oferă servicii de infrastructură, stocare, blockchain și DLT, care oferă soluții competitive și prețuri avantajoase atât pentru provideri cât și pentru clienți.