Aproape 60% dintre minerii ethereum au făcut upgrade pentru a susține bifurcația fermă a blockchainului. S-a ajuns deci la o decizie finală și concludentă, care coincide cu dorințele deținătorilor de ethereum. Aceștia au votat în număr mare în favoarea bifurcației, 87% dintre ei susținând recuperarea etherilor furați.

Toate pool-urile vestice mari au supus la vot, arătând un nou sistem de guvernare în spațiul blockchain. Per total, aproape 80% dintre minerii ethereum din toate pool-urile au votat în favoarea bifurcației.

85% dintre minerii ethereum de pe Dwarfpool, cel mai mare pool ethereum, au votat pentru bifurcație. F2Pool și BW, ambele din China, au luat o decizie unilaterală, fără să supună problema la vot. Aceștia au acționat contrar principiului fundamental al blockchainului, acela de descentralizare și despersare a puterii. Cu toate acestea, și ei vor face cel mai probabil upgrade-ul, pentru că acum este sigur – aproape 60% dintre mineri au votat pentru bifurcație.

Așadar, lanțul bifurcat va fi cel mai lung și susținut de toate schimburile, în timp ce lanțul depreciat va fi în totalitate nesigur și orice miner va putea foarte ușor să îl atace. Așadar este foarte puțin probabil să aibă vreo valoare pe piață.

Manipularea votului

Ieri au fost câteva ore destul de tensionate. Votul Ethpool s-a schimbat dramatic în câteva ore, ceea ce a dus la o lichidare scurtă a pieței. A coincis cu o creștere în hashrate-ul pool-ului, ceea ce a dus la acuzații că ar încerca să manipuleze votul.

Operatorii Ethpool au încercat să lămurească problema și au spus clar că susțin bifurcația.

”Conform politicii noastre de votare, așa cum am și anunțat-o, vom susține bifurcația fermă”.

Minerii ethereum au luat decizia finală

Cu această decizie acum definitivă, toți operatorii de noduri trebuie să facă upgrade urgent la setările default sau, dacă li se cere să aleagă, ar trebui să selecteze lanțul bifurcat. Același lucru se aplică și minerilor care nu fac parte dintr-un pool. Dacă nu faceți acest lucru, sunteți izolați de rețea, iar nodul și echipamentul de minare devin neoperaționale în rețeaua ethereum și la schimburile ether.

Dacă nu rulați un nod sau nu sunteți miner de pool, atunci nu este nevoie să acționați ci doar să vă abțineți de la tranzacții timp de vreo oră după blockul 1 920 000, care ar trebui să fie minat undeva în jurul după-amiezii în Europa, azi, 20 iulie 2016. Dacă trebui să tranzacționați în această perioadă, asigurați-vă că așteptați un număr mare de confirmări ca să fiți absolut siguri.

Bifurcația fermă este totuși, ceea ce unii numesc un npn-eveniment, pentru că majoritatea minerilor sunt acum clar în favoarea acesteia iar avansul lor este suficient ca să asigure că lanțul bifurcat câștigă. Toți ceilalți mineri vor trebui așadar să facă upgrade astăzi, dacă nu au făcut-o deja. Așadar, tranziția va fi probabil destul de lină.

Cu asta se încheie unul dintre cele mai intresante episoade din istoria de opt ani a blockchainului, în care comunitatea a reacționat rapid, s-a organizat și a implementat o soluție, evitând un dezastru, formând un nou model de guvernare, învătând lecția și trecând la lucruri noi.

Sursa – CoinTelegraph