O echipă de susținători din Hong Kong ai monedei monero au lansat o versiune alternativă a platformei LocalBitcoins.com.

Este vorba despre LocalMonero.co, website care va pune în legătură cumpărătorii și vânzătorii de criptomonedă, în funcție de țara de reședință. Utilizatorii se pot întâlni și pot schimba monero pentru bani fiat, sau îi pot cumpăra online de la un vânzător local.

Creat în 2013, monero este o criptomonedă bazată pe anonimitate. Aceasta ascunde datele de tranzacție ale utilizatorilor, folosind o procedură criptografică numită ”ring signature”.

La fel ca și criptomoneda în sine, LocalMonero.co pune preț pe anonimitatea utilizatorilor, după spusele fondatorilor platformei. Utilizatorul ”optocomp” a anunțat lansarea site-ului într-o postare pe Reddit. Aceasta a spus:

”Nu păstrăm date despre IP-urile logate. Nu este nevoie ca utilizatorii să se înregistreze cu o adresă de email. Păstrăm înregistrate discuțiile dimp de 180 de zile, cu scopul de a media disputele. Aceste discuții sunt criptate și au watermark, pentru a se preveni utilizarea lor fără autorizare.”

Totuși, procesul de asigurare a anonimității este unul complex, pornind de la premiza că site-ul web este conectat la traderi în funcție de niște date de localizare. LocalMonero se bazează pe API-urile Google pentru acest scop. Totuși, le permite utilizatorilor să scoată din schemă această funcționalitate, introducând singuri coordonatele de latitudine și longitudine atunci când caută traderi locali.

Momentul lansării pare unul oportun.

Monero a fost cap de afiș săptămâna trecută, când valoarea sa a crescut cu 80% într-o singură zi. Prețul pentru o singură monedă a crescut de la 35$ la 95$. Prețul a crescut atât de mult după ce schimbul Sud-Korean Bithumb a anunțat că va lansa în curând monero pe platformă.

Criptomoneda a fost introdusă oficial pe Bithumb, în 27 august. A ajuns la maxime de 153,31 de dolari americani o zi mai târziu. La momentul scrierii acestui articol, monero valorează 128 de dolari, conform informațiilor de pe CoinMarketCap.