Încercarea de a crea o versiune alternativă a blockchainului bitcoin merge, mai face, oficial, încă un pas. Minerii au reușit ieri să creeze cu succes un bloc pe noul blockchain, numit Bitcoin Cash, undeva în jurul orei 17:14 (ora României). Evenimentul înseamnă că minerii se despart de rețeaua bitcoin principală și merg mai departe cu o programă tehnică diferită.

Blocul în cauză a fost minat de ViaBTC, conform datelor de pe un exploreer Bitcoin Cash găzduit de BlockDozer. ViaBTC a recunoscut mai târziu pe Twitter și WeChat că a descoperit blocul.

Blocul nou a fost minat la aproape șase ore după blocul 478 558, moment în care minerii au încercat să se separe.

Datele rețelei arată că blocul Bitcoin Cash conține 6985 de tranzacții. Dimensiunea blocului este de 1915MB – aproape dublă față de parametri din blockchainul originial. Informația este importantă pentru că Bitcoin Cash a fost făcut să crească capacitatea rețelei, oferind un blockchain cu blocuri mai mari.

Conform datelor de pe CoinMarketCap, prețul Bitcoin Cash a pornit de la 219$ la exchange-ul Kraken. În acest moment, se pare că moneda crește și a ajuns la 384 de dolari. Kraken este cel mai important schimb care tranzacționează perechea de bitcoin-bitcoin cash. Ieri a raportat volume de tranzacții de mai mult de 3 milioane de dolari de la lansare.

Rata de hash pentru moneda bitcoin a rămas însă în mare constantă, semn că minerii nu au schimbat în mod dramatic direcția după bifurcație.