Un startup Ethereum condus de un cercetător Harvard și de startupul La Zooz va trimite o propunere pentru a rezolva problemele de percepție ale guvernului față de DAO.

Lansat la începutul lunii, DAO a devenit rapid cea mai mare organizație autonomă descentralizată din rețeaua Ethereum, după ce a strâns mai bine de 150 de milioane de dolari în criptomoneda ether, cu ajutorul unor contribuții care ar putea la un moment dat să fie diseminate programatic către alte startupuri blockchain care au aprobarea participanților.

Cu toate acestea, în ciuda succesului înregistrat, comunitatea a început să disece rapid propunerea de guvernare DAO, scoțând în evidență diverse probleme care ar putea apărea la taxare, reglementare și metodele de stimulare folosite pentru a încuraja participanții.

Problema din urmă este cea pe care speră să o rezolve Backfeed cu propunerea sa. În speical, startupul intenționează să propună ideea ca participanții să aprobe mitigarea unui sistem de reputație public care să îi recompenseze pe cei care au o influență pozitivă asupra dezvoltării.

Backfeed vrea să aplice lecțiile pe care le-a învățat de la produsul creat de ei, un sistem de operare social pentru DAO-urile din rețeaua Ethereum, care reimaginează felul în care participanții pot fi motivați într-un sistem bazat pe blockchain. Până în acest moment, Backfeed a lansat o revistă online în care cititorii pot fi curatori ai unei publicații în baza unor decizii comune.

Directorul executiv Matan Field vede tehnologia ca fiind aplicabilă, în mare, problemeleor pe care comunitatea le ridică în structura DAO.

Cred că este un lucru complementar pentru DAO. DAO are un sistem economic, dar nu este descentralizat, este rezilient și nu este scalabil” a spus Field într-o discuție cu cei de la CoinDesk.

În principal, Field speră ca tehnologia sa de implicare să reducă problemele cu care s-ar putea confrunta DAO pe măsură ce începe să le permită utilizatorilor să voteze asupra acțiunilor propuse.

Acesta a dat ca exemplu cifre de la proiectele BitShares, care au avut multe încercări similare de guvernare descentralizată, notând că DAO ar putea să întâmpine probleme în luarea deciziilor dacă gradul de implicare la vot este prea mic.

Field vede Backfeed ca având uneltele necesare pentru a rezolva această problemă, ținând cont că tehnologia lor are ca scop motivarea utilizatorilor în a se ralia împreună la luarea deciziilor, recompensând utilizatorii care lucrează împreună, atunci când acțiunile lor au un impact pozitiv asupra tuturor utilizatorilor.

De la democrație la meritocrație

Mai exact, Backfeed plănuiește să introducă o propunere care ar face ca DAO să folosească tehnologia pentru a evalua mai bine reputația și contribuțiile membrilor individuali.

Pentru început, Backfeed speră să ajute DAO să devină mai bun la rezolvarea problemelor, bazându-se mai puțin pe o ”simplă democrație a acționarilor” despre care crede că ar aduce ”rezultate mediocre”.

Mai important, Backfeed propune ca influența în luarea deciziilor în cadrul DAO să fie proporțională nu cu investiția ci cu impactul pozitiv.

”Într-o organizație descentralizată, numărul de jetoane deținute de un utilizator nu poate fi singura măsură de influență dacă organizația este interesată de exploatarea înțelepciunii grupului și motivează implicarea pozitivă de la bază la vârf” a spus un reprezentat al companiei.

Backfeed spune că propunerea ar putea să prevină monopolurile ostile, încurajând acționarii cu miză minoritară să contribuie.

Lansare pe stadii

Backfeed, după spusele lui Field, intenționează să își introducă planul în două stadii. Primul va fi anunțat înainte de finele lunii și prezentat votanților.

Aceasta înseamnă că startupul va introduce un sistem de reputație, urmat de o a doua prezentare care, dacă este aprobată, ar oferi ceea ce reprezentanții numesc ”o schemă de guvernare comprehensivă”.

”A doua propunere va fi o versiune avansată a primei și va crește reputația sistemului în întreaga comunitate, prezentând un mecanism de motivare petnru participare și evaluare mutuală” a spus reprezentantul.

Per total, Field se așteaptă ca munca să dureze două sau trei luni, timp în care să se introducă și alte propuneri de îmbunătățire a DAO. Până acum, propunerile sunt de asemenea în dezvoltare, de către echipa din spatele Gnosis, o piață de predicții pe bază de Ethereum, dar și alte grupuri din comunitate

În ciuda atenției primite, Field nu crede că startupul capitalizează atenția primită. Mai degrabă, acesta spune că munca depusă de compania sa a forțat problemele DAO să fie mai evidente și mai urgente.

Field a concluzionat:

”Cred că DAO are probleme mai dramatice și știm cum să le rezolvăm pe toate. Va lua ceva timp, dar credem că am făcut în mare parte treaba”