Criptomoneda Tron (TRX) a anunțat că a lansat versiunea beta a noului său blockchain independent, denumit Odyssey 2.0 și că perioada de test va dura pe aproape toată luna iunie. Lansarea oficială a noului MainNet și a blocului Genesis este planificată să aibă loc pe 25 iunie, desemnată ca ”Ziua Independenței” de către fundația TRON.

În prezent, criptomoneda TRX este un token ERC-20 bazat pe blockchain-ul Ethereum. Migrarea va avea loc în perioada 21-24 iunie, interval în care investitorii au posibilitatea de a schimba tokenul vechi cu noua criptomonedă pe exchange-urile existente.

Mutarea pe o rețea independentă va testa afirmațiile TRON că este un competitor al Ethereum, deoarece noul blockchain va permite dezvoltarea de aplicații descentralizate (dApps), iar noul MainNet bazat pe Java utilizează algoritmul Proof-of-Stake (PoS). Conform afirmațiilor dezvoltatorilor, noua rețea este ”de 400 de ori mai rapidă” decât Ethereum.

De asemenea, pe data de 26 iunie vor avea loc ”alegeri” în cadrul cărora membrii comunității TRON vor avea posibilitatea de a vota noile politici ale rețelei.

Fundația TRON a pus accent pe ideea că distanțarea de identitatea anterioară de token ERC-20 reprezintă un pas important în dezvoltarea scalabilității și a descentralizării.

În perioada de test, fondatorul TRON, Justin Sun, a oferit recompense de până la 100.000 de dolari celor care identifică bug-uri sau vulnerabilități, o inițiativă care s-a dovedit foarte bună pentru proiectul EOS anterior.

Justin Sun a lucrat anterior pentru Ripple (XRP) și este auto-proclamat ca protejat al miliardarului Jack Ma, fondatorul Alibaba, fiind de asemenea nominalizat în topul celor mai influenți tineri sub 30 de ani în Asia de către revista Forbes. În lumea cripto, Jason Sun s-a remarcat ca un foarte bun promoter al proiectului, reușind să acumuleze peste 350.000 de fani pe Twitter și creând o comunitate foarte activă în ciuda criticilor primite din partea altor lideri de opinie. Vitalik Buterin, de exemplu, a criticat proiectul TRON pentru rezultate, considerându-le nejustificate de realizările în zine.

Reacția pieței la anunțul de lansare a MainNet nu a fost semnificativă – în ultima săptămână, TRX a scăzut de la 0.75$ la 0.6$, însă se află în prezent pe locul 10 ca merket cap cu o valoare de 4 miliarde de dolari.