Moneda privată Verge a anunțat că a încheiat un parteneriat cu Pornhub, cel mai mare site porno (aflat pe locul 36 în lume ca număr de vizite). Site-ul va integra moneda anonimă în platforma sa, astfel încât abonamentele premium și celelalte servicii oferite vor putea fi plătite în XVG.

În ultimele zile, Verge a promovat insistent noul parteneriat, păstrând secret numele colaboratorului, având ca scop strângerea de fonduri. Comunitatea a contribuit cu aproximativ 3 milioane de dolari (75 milioane XVG), fonduri ce vor fi utilizate pentru integrarea monedei pe site-ul Pornhub și pentru ”integrarea portofelului Ledger”, conform declarațiilor Verge. Reprezentanții Ledger însă au declarat pe Twitter că nu există niciun astfel de contract în prezent.

Pornhub a confirmat parteneriatul pe blogul oficial:

”Viitorul a sosit. În eforturile noastre de a ne menține la curent cu preferințele de plată ale clineților noștri, asigurându-le în același timp anonimitatea, Pornhub va accepta Verge ca metodă de plată pentru serviciile noastre premium. Valorile de bază ale Verge – securitate, anonimitate și practicalitate – sunt comune cu ale noastre, iar introducerea criptomonedei ca mijloc de plată reprezintă o incursiune în viitor din partea unei industrii care dorește să se mențină la curent cu evoluția tehnologiei.”

Pornhub a anunțat că parteneriatul va exista la site-uri precum Brazzers, în cadrul căruia XVG va fi accepta ca metodă de plată pentru jocurile video pentru adulți.

Prețul Verge crescuse la 0,10$ pe parcursul săptămânii trecute, dar a scăzut la 0,07$ după anunț, deoarece zvonurile inițiale nominalizau Token Pay ca noul partener.

Reacțiile pe piețele cripto sunt împărțite – adopția criptomonedelor ca metodă de plată de către Pornhub este apreciată, însă moneda aleasă stârnește îndoieli – Verge a suferit recent un atac de sistem de 51%. Prin exploatarea unei vulnerabilități de cod, atacatorul a obținut controlul asupra procesului de minare, forțând dezvoltatorii să realizeze un hard fork pentru a remedia problema.

În urma atacului au fost furați aproximativ 250.000 XVG.

De asemenea, Wraith Protocol, un update de cod care permite utilizatorilor să facă publice anumite tranzacții păstrîndu-le pe restul criptate a fost criticat pentru erorile înregistrate.