Într-o încercare de a controla căderea liberă a criptomonedei XRP, compania Ripple a publicat o declarație oficială. În document, Ripple susține că SEC se folosește de XRP pentru a afecta întreaga industrie a criptomonedelor din Statele Unite. De asemenea, compania acuză autoritatea de reglementare americană că a evitat să ofere clarificări cu privire la statutul activelor digitale.

„Majoritatea clienților noștri nu se află în SUA, iar cea mai mare parte din volumul global al XRP este tranzacționat în mare parte în afara SUA. Există reguli clare pentru utilizarea XRP în Marea Britanie, Japonia, Elveția și Singapore, de exemplu. Ne vom apăra compania și așteptăm cu nerăbdare să soluționăm această chestiune în instanță pentru a obține în cele din urmă claritate pentru industria criptomonedelor din SUA.”

Prețul XRP a scăzut dramatic de la anunțul cu privire la procesul intentat de SEC. În plus, unele exchange-uri majore precum Coinbase au decis să delisteze criptomoneda până la clarificarea situației.

TradingView – Aliatul tau in trading!