Spre deosebire de Paul Tudor Jones și Stanley Druckenmiller, Ray Dalio, fondatorul și co-președintele Bridgewater Associates, nu este un fan Bitcoin. Într-un interviu acordat Yahoo Finance, Dalio a expus opinia sa despre criptomonede.

Președintele Bridgewater Ray Dalio crede ca economia va fi bazata pe CBDC

Președintele celui mai mare fond de investiții din lume vede trei probleme majore ce vor afecta viitorul Bitcoin. Dalio spune că există puțini comercianți care acceptă criptomonede, în parte din cauza că volatilitatea prețurilor le reduce utilitatea. În plus, el este de părere că guvernele ar putea să le „scoată în afara legii” dacă încep să devină prea importante.

„Teoretic, Bitcoin este bun, dar există trei elemente de bază – o monedă trebuie să fie un mijloc de schimb eficient, un depozit de avere și guvernele vor să o controleze”,

rezumă Dalio.

În schimb, președintele Bridgewater este de părere că economia va ajunge să se bazeze mai mult pe monedele digitale emise de băncile centrale. El a recomandat diversificarea portofoliilor și investiția în aur în loc de Bitcoin.