Exchange-ul LDV Bank a lansat Crypto Spots, locații unde publicul poate cumpăra și vinde instant Bitcoin și Ethereum prin intermediul caselor de schimb valutar clasice. Serviciul dorește să sprijine utilizarea criptomonedelor prin facilitatea schimburilor fiat-to-cripto.

În mod similar cu site-urile localbitcoins sau grupurile dedicate de pe Telegram, Crypto-Spots va permite convertirea de lei în BTC și ETH și invers. Locațiile vor funcționa non-stop și vor accepta bani cash.

Limita de conversie

LDV Bank a anunțat că limita maximă de conversie va fi echivalentul de lei a 10.000 euro, iar operațiunile vor fi realizate de un operator uman. Compania susține că tranzacțiile vor oferi mai multă securitate decât schimburile în persoană și se fac instant, spre deosebire de tranzacțiile bancare ce pot dura până la 24 de ore.

“Targetul nostru este ca userul/clientul să nu petreacă mai mult timp în casa de schimb decât la ATM”

a declarat Marius Morra, CEO LDV Bank.

Primul Crypto Spot a fost lansat în București, Strada Șerbota, Nr. 1, zona 13 Septembrie, în incinta LUCAS Exchange. În perioada următoare vor fi deschise astfel de locații în mai multe localități din țară.

Echipa LDV Bank oferă o soluție completă Business-as-a-Service prin care casele de schimb valutar pot intra pe piața de vânzare/cumpărare criptomonede.

Soluția Crypto Spots

Include o platforma online deja matură, manuale și proceduri bine stabilite și suport tehnic și legal profesional.

“Prin punerea la dispoziție a platformei noastre, adaptată nevoilor și stilului lor de lucru ca interfață și proceduri, îi ajutăm să intre în acest business aproape instant, să scutească timp și bani de la dezvoltarea propriilor platforme”

declară CTO-ul LDV Bank, Sabin Simionescu.

„A fost o adevărată provocare să dezvoltăm platforma în această direcție, o direcție neexploatată până în prezent.”

În ultimii ani, criptomonedele au început să fie din ce în ce mai populare. Ceea ce duce la creșterea cererii pentru soluții eficiente de achiziționare și vânzare a acestora. Până în prezent, LDV Bank este singurul exchange românesc ce a căutat să colaboreze cu casele de schimb valutar.

Exchange-ul cripto este un proiect al Globe Monnaie SRL și este prezent pe piață din martie 2018.