Anul 2020 a fost plin de evenimente pentru întreaga lume, dar a fost unul deosebit de interesant pentru piața cripto. De la noi recorduri de preț pentru Bitcoin la explozia DeFi.

Saga Bitcoin 2020 – de la 3.800$ la noul maxim istoric de 29.300$

Cea mai mare criptomonedă se pregătea de o creștere treptată la începutul anului, de la 7.200$ la 10.000$ la sfârșitul lui februarie. Pandemia anunțată oficial la jumătatea lui martie a generat un șoc pe piețele financiare, iar Bitcoin a fost prins în avalanșă. BTC s-a prăbușit la 3.800$ pe 13 martie, odată cu prețul acțiunilor de pe burse.

Stai conectat in lumea digitala!

În ciuda panicii ce a copleșit lumea, pretul Bitcoin și-a revenit destul de repede după șocul din martie. Prețul a început să crească treptat, iar la sfârșitul lui iulie BTC a ajuns la 11.000$. După o perioadă de acumulare, în octombrie a început trendul ascendent care a dus la un nou record de preț de 29.300$ la sfârșitul anului.

Anul ecosistemului DeFi

Cel mai mare fenomen din acest an a fost explozia proiectelor DeFi. În perioada pandemiei, oamenii au căutat metode noi de a face bani, iar piața cripto le-a oferit această oportunitate. Au fost lansate numeroase proiecte dedicate yield farming, token swapping și împrumuturi.

Valul de interes a generat însă și unele probleme – de la proiecte ale căror fonduri au fost furate, până la suspendarea activității DeFi din cauza unui upgrade Ethereum. Ca orice activitate în domeniul cripto, există numeroase riscuri ce trebuie luate în calcul înainte de a investi bani și efort.

Evenimente relevante

Anul 2020 a avut câteva evenimente importante ce au avut și vor avea impact major pe piața cripto:

  • pandemia a generat o creștere a interesului public pentru criptomonede, deoarece oamenii au posibilitatea de a câștiga bani muncind de acasă;
  • instituțiile majore au început să investească masiv în Bitcoin, deoarece este un activ de siguranță ce nu este corelat cu piața financiară tradițională. Creșterea de preț a BTC de la sfârșitul acestui an se datorează în mare parte acestor demersuri.
  • Ethereum a început în sfârșit procesul de upgrade spre ETH 2.0, care are potențialul de a îmbunătăți semnificativ activitatea DeFi
  • PayPal a anunțat că va permit clienților să achiziționeze Bitcoin. Pentru moment, serviciul este disponibil doar în SUA, dar urmează să fie extins în toată lumea și la nivelul comercianților
  • CME a anunțat că anul viitor va lansa futures Ethereum, ceea ce are potențialul de a sprijini creșterea de preț a ETH
  • SEC a dat în judecată Ripple pentru vânzarea de securities neînregistrate, provocând prăbușirea prețului XRP și delistarea de pe exchange-urile cu mulți clienți americani. Ripple susține că va profita de ocazie pentru a clarifica statutul criptomonedelor în SUA.

Retrospectivele anului 2020 privind tehnologia, legislatia, adoptia, securitatea si evolutia preturilor

Per ansamblu, anul 2020 a fost unul plin de evenimente, dar a deschis calea spre un 2021 cu un potențial imens pentru piața cripto.

Echipa Goana dupa Bitcoin va multumeste pentru sustinere si va ureaza La multi ani!