Dacă citiți revista noastra de mai multă vreme atunci știți deja cât de valoros poate să fie bitcoin-ul. Pe unii am reușit să îi facem atenti, pe alții nu. Nu are importanță, chiar Satoshi Nakamoto se declara departe de a fi evanghelist și spunea că ”nu are timp” să îi convingă de ceva pe cei care nu văd valoarea acestei noi piețe digitale.

Cand vine vorba de securitate trebuie sa fim atenti. Fără una solidă și un minim de cunostinte despre protocolul/tehnologia folosit/a, proprietatea crypto-monedelor ne poate fi transferata. Nu o dată am citit si am scris despre intamplari cu final nefericit.

Securitatea pe Blockchain

Chei private sau Mnemonic Seed-uri blocate pe harduri stricate, atacuri pe exchange-uri, scamuri pe LocalBitcoins si prin intermediul canalelor private sunt doar cateva din cate exista. Nu pot decât să îmi închipui gustul amar pe care îl au cei care sunt intr-o astfel de poveste, in special cand pretul Bitcoin in raport cu monedele clasice creste.

Seria Indrumarul pentru avansati continua Vineri 8 Noiembrie de la ora 19:30.

Intalnirea va avea loc pe platforma Zoom la initiativa Goana Dupa Bitcoin / Crypto Romania / Crypto Coffee / Concorde Blockchain Security. Canalul va fi deschis incepand cu ora 19 si poate fi accesat la urmatorul .

Vom discuta pe parcursul a aproximativ 2 ore despre Securitatea pe Blockchain. (Cum pastrez “eu” valoarea / Cum imi pastreaza altii valoarea).
Discutia va fi una libera/moderata, in limba romana si va avea urmatorul program:

  • Prolog
  • Elemente de securitate pe blockchain (Exemplu : Prima solutie dezvoltata pe blockchain – Bitcoin – )
  • Exemplu 1 – Cum este protejata valoarea in sistemul de Exchange Centralizat si alte elemente de securitate in tranzactii si pe web – Invitat Vlad Sas (fondator vTrader.io)
  • Exemplu 2 – Optimizari de securitate in sisteme de Exchange Centralizat – Invitat Sabin Simionescu (CTO si co-fondator la ldvbank.com)
  • Q&A -discutii libere

Aceste materiale au scop pur educativ. Nu tinem sa promovam produse sau proiecte. Participarea dvs la aceasta initiativa se face complet gratuit, fara nicio obligatie. Proiectele sau aplicatiile descrise vin sa intareasca si sa exemplifice scopul acestor indrumare (ca si cazuri reale de aplicatii ale subiectelor discutate).