În cursul acestui weekend, Bitcoin a reuțit să se mențină peste pragul de 15.000$, demonstrând o evoluție diferită față de bula din 2017. În perioada de maxim istoric al criptomonedei, prețul a crescut foarte rapid, dar a scăzut la fel de repede.

Cel mai performant activ din lume

În ultimele luni însă, Bitcoin a avut o creștere relativ constantă, iar interesul manifestat de investitorii instituționali l-au ajutat să își mențină stabilitatea. Faptul că BTC este acum discutat în mod deschis de băncile precum Deutsche Bank, care îl evaluează ca fiind cel mai performant activ din lume, ajută cu siguranță.

Unii analiști s-au grăbit să sublinieze că, în 2017, pretul Bitcoin a crescut rapid de la 15.000 la valoarea maximă de 20.000. Acest lucru a avut loc din cauza declanșării fenomenului de FOMO în rândul investitorilor retail. În prezent, însă, un astfel de salt brusc este puțin probabil, dar un trend ascendent stabil este mult mai bun pentru viitor.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Datele Messari demonstrează că, de-a lungul istoriei sale, Bitcoin a petrecut doar 20 de zile la o valoare de peste 15.000$. Rămâne de văzut dacă Bitcoin va reuși să bată și acest record anul acesta.