Compania MicroStrategy a achiziționat marți 21.454 de Bitcoin, investind 250 de milioane de dolari din fondurile sale de acoperire a inflației în moneda digitală.

Această investiție reflectă credința noastră că Bitcoin, criptomoneda cea mai utilizată din lume, este un depozit de valoare de încredere și un activ investițional atractiv, cu un potențial de apreciere mai lung decât deținerea de numerar. De la apariția sa în urmă cu peste un deceniu, Bitcoin a apărut ca un plus semnificativ la sistemul financiar global, cu caracteristici utile atât persoanelor fizice, cât și instituțiilor. MicroStrategy a recunoscut Bitcoin ca un activ de investiții legitim, care poate fi superior numerarului și, în consecință, a decis ca această criptomonedă să fie principalul activ din rezerva de trezorerie”,

a declarat CEO-ul Michael J. Saylor.

Compania MicroStrategy este evaluata la 1.2 miliarde de dolari

Saylor a declarat anterior că a descoperit Bitcoin anul trecut, când firma sa a vândut domeniul „Voice.com” proiectului cripto Block.One. MicroStrategy deține sume mari în dolari și a ajuns la concluzia că există un risc major de devalorizare din cauza politicilor monetare de combatere a efectelor pandemiei.

Testeaza BRAVE, castiga BAT si sustine revista noastra!

În afară de Bitcoin, MicroStrategy a raportat SEC că a achiziționat și acțiuni proprii în valoare de 250 de milioane de dolari.

Evaluată la 1.2 miliarde de dolari, MicroStrategy are o istorie de 30 de ani în dezvoltarea de software. Platforma sa de analiză a datelor este utilizată de multe dintre companiile din lista Fortune Global 500, precum Pepsi și Adidas.