Prăbușirea prețului Bitcoin de la jumătatea lunii martie a determinat mulți critici să delare că BTC nu este un activ de siguranță. Cu toate acestea, numeroși analiști din indistria cripto au arătat că, prin comparație cu aurul și indexul bursier S&P 500, criptomoneda Bitcoin și-a păstrat valoarea.

Analistul Willy Woo a postat un grafic care compară performanțele S&P 500, aur și Bitcoin în ultimii cinci ani. Această comparație relevă că scăderea recentă a criptomonedei este mult mai puțin semnificativă în acest interval de timp. De fapt, piața bursieră din SUA a revenit acum la nivelurile din 2015, în timp ce Bitcoin este exponențial mai valoros.

Sylvain Saurel a comparat Bitcoin cu piața bursieră și aurul din ultimele douăsprezece luni. În analiza sa, Bitcoin se dovedește din nou a fi de departe cea mai bună alegere pentru investiții. Piața bursieră, reprezentată de Dow Jones și S&P 500, și-a pierdut o mare parte din valoare. Aurul, tradiționalul refugiu sigur, este în creștere cu 25%. Pe de altă parte, Bitcoin a crescut cu 35% în ultimul an.

CryptoZZ