Patru membrii ai congresului SUA au trimis o scrisoare IRS pentru a solicita autorității de impozitare să sprijine sistemul de staking. Ei au explicat diferența între consumul de energie al rețelelor Proof-of-Stake și cele Proof-of-Work precum Bitcoin. În document, reprezentanții au scris că există riscul ca IRS să supraestimeze câștigurile și să impună taxe mai mari decât este necesar:

„Considerăm că adevăratele câștiguri ale contribuabililor din aceste tokenuri ar trebui impozitate. Cu toate acestea, este posibil ca veniturile obținute din staking să fie supraestimate și să descurajeze participarea contribuabililor la această nouă tehnologie prin suprataxare”.

Membrii ai congresului SUA vor sa asigure o impozitare corecta

Aparent, scrisoarea celor patru reprezentanți, care fac parte din Grupul de lucru Blockchain al Congresului, a fost elaborată în colaborare cu grupul The Proof of Stake Alliance (PoSA).

Membrii congresului SUA au declarat:

 „Facem eforturi continue pentru politici și reglementări fiscale care să asigure garanția impozitării corecte, dar se asigură, de asemenea, că tehnologiile inovatoare vor fi sprijinite.”