Conform unor surse nenominalizate citate de Coindesk, Standard Chartered se pregătește să lanseze propriul exchange de criptomonede. Noua platformă de tranzacționare va fi dedicată investitorilor instituționali și va include și o criptomonedă stabilă nativă.

Standard Chartered intra in crypto

Banca britanică s-a asociat în acest proiect cu nume mari din industria cripto, precum LMAX și ErisX. De asemenea, vor colabora cu furnizorul de custodie METACO din Elveția și furnizorul de tehnologie de tranzacționare din Marea Britanie Cobalt, în care Standard Chartered a investit anterior.

Pentru a rezolva tranzacțiile, noul exchange va utiliza propriul token nativ, care se va baza pe valute fiat stocate în conturi bancare. Sursele citate susin că exchange-ul cripto instituțional va fi lansat cel mai probabil la începutul anului viitor.

Stai conectat in lumea digitala!

Într-un discurs ținut la Singapore FinTech Festival de săptămâna aceasta, CEO-ul Standard Chartered Bill Winters a lăsat de înțeles că un anunț oficial va fi făcut în următoarele zile.

“Credem cu siguranță că există un viitor atât pentru monedele digitale emise de băncile centrale, cât și pentru restul. Vom avea știri importante de anunțat pe această linie în perioada următoare.”