Emitentul de carduri Visa a anunțat că va integra criptomoneda stabilă USDC dezvoltată de Circle Internet Financial. Conform comunicatului, cei 60 de milioane de comercianți ce folosesc VISA vor avea opțiunea de a accepta plăți în USDC.

Testeaza BRAVE, castiga BAT si sustine revista noastra!

Compania Circle a intrat de asemenea în programul Visa Fast Track, iar la începutul anului viitor va putea emite carduri sub acest brand. Principalul avantaj este că transferurile de USDC pe blockchain au costuri mult mai reduse decât sistemele tradiționale de plată.

Tehnologia blockchain reprezintă viitorul plăților

În prezent, criptomoneda USDC se emite pe trei blockchain-uri – Ethereum, Algorand și Solana, iar în 2021 se va emite și pe Stellar.

Directorul departamentului cripto al Visa, Cuy Sheffield, a declarat că tehnologia blockchain reprezintă viitorul plăților.

„Visa este o rețea de rețele. Rețelele blockchain și criptomonedele stabile, precum USDC, sunt doar rețele suplimentare. Credem că există o valoare semnificativă pe care Visa o poate oferi clienților noștri, permițându-le să le acceseze și permițându-le să le cheltuiască la comercianți”,

a declarat Sheffield.