În urma redenominării de săptămâna trecută, tokenul Polkadot (DOT) pare să crească în popularitate. Conform clasamentului publicat de CoinGecko, DOT a urcat pe locul șase în top și se tranzacționează la aproximativ 6.1$. Cu un market cap de 5 miliarde de dolari, Polkadot a depășit Bitcoin Cash și Litecoin.


Tokenul Polkadot s-a listat pe exchange in urma cu o saptamana

Este interesant de remarcat că schimbarea nu a fost încă înregistrată de CoinMarketCap. De altfel, mai există unele diferențe – Binance Coin (BNB) se clasează pe locul 10 în topul CMC, dar pe locul 12 în topul CoinGecko. CoinMarketCap a fost achiziționat de Binace la începutul anului, ceea ce ar putea să explice întârzierea în actualizare.

În orice caz, DOT a început să se tranzacționeze în urmă cu doar o săptămână, dar este unul dintre cele mai anticipate proiecte blockchain. A fost proiectat pentru a fi complet interoperabil, permițând oricărui alt blockchain să se conecteze la lanțul său principal. Platforma a obținut deja gradul de scalabilitate la care aspiră Ethereum prin upgrade-urile la 2.0.