Litecoin lansează un card de debit cripto

Fundația Litecoin a anunțat un parteneriat cu Bibox Exchange și firma blockchain Ternio pentru a lansa un card de debit cripto.

Produsul numit “BlockCard” vor permite utilizatorilor să cheltuiască criptomonede atât online, cât și în magazine fizice din întreaga lume. Clienții vor putea să stocheze pe card Litecoin (LTC), tokenul Bibox și tokenul Ternio (TERN).

În cadrul proiectului, Bibox Exchange va acționa în calitate de custode al fondurilor utilizatorilor, iar Ternio va ofeir o platformă dedicată. Fundația Litecoin și Bibox Exchange vor integra cardul direct în Bibox Exchange și în portofelul oficial Litecoin, LoafWallet.

Bancor restricționează accesul pentru clienții din SUA

După o serie de excahnge-uri centralizate, DEX-ul Bancor anunță restricționarea serviciilor pentru clienții americani.

“Cetățenii americani, cu domiciliul în această țară sau utilizatorii de IP-uri din SUA nu vor mai putea folosi aplicația web Bancor, pentru a converti tokenuri.
În lumina incertitudinii de reglementare crescute, considerăm că restricționarea utilizatorilor din SUA de la executarea de conversii prin intermediul interfeței noastre web este cea mai judicioasă decizie pentru toți membrii ecosistemului Bancor în acest moment”,

se menționeazî be blogul Bancor.

Utilizatorii vor avea însă opțiunea de a transfera criptomonede și pe platformă.

Decizia s-a bazat parțial și pe faptul că fondatorul DEX Ether Delta a fost acuzat de operarea unui exchange neînregistrat. În prezent, legislația americană nu este suficient de clară pentru firmele care oferă servicii financiare descentralizate peer-to-peer.

Creatorul BitTorrent Bram Cohen devine noul CEO al Chia Network

Creatorul BitTorrent, Bram Cohen, a fost numit în funcția de CEO al Chia Network după plecarea directorului anterior.

Cohen este co-fondatorul Chia după ce a părăsit BitTorrent, un proiect care dorește să creeze o alternativă mai puțin consumatoare de energie decât Bitcoin. Tokenurile Chia sunt generate prin “farmare”, nu prin procesul de ”minare” utilizat de alte criptomonede.

Proiectul a fost finanțat cu 3.4 milioane de dolari cu ajutorul unor investitori importanți precum Greylock Partners, Naval Ravikant și Andreessen Horowitz.

Hyperledger adaugă 10 noi membri precum Microsoft și Salesforce

Inițiativa Hyperledger a anunțat că a adăugat noi noi membri, printre care se numără Salesforce, Microsoft, Milligan Partners, Nornickel și Gloscad. Noii membri asociați au inclus Fundația Ethereum și agenția guvernamentală chineză Academia de Informații și Comunicații din China (CAICT).

Hyperledger este o inițiativă open-source pentru industrie care promovează tehnologia blockchain, condusă de The Linux Foundation. Platforma oferă sisteme de licențiere de licențe sau de guvernare pentru ecosistemele blockchain.

Organizația are mai mult de 100 de membri, printre care se numără Accenture, Airbus, American Express, Cisco, JP Morgan, IBM și Intel. Este o colaborare globală, care include lideri din finanțe, bancare, internet of things (IoT), lanțuri de aprovizionare, producție și tehnologie. În prezent, Hyperledger lucrează la treisprezece proiecte blockchain care vizează transformarea internetului.