Unul dintre cele mai importante contracte inteligente pentru rețeaua Ethereum 2.0 a fost verificat cu succes. Startup-ul Runtime Verification a raportat finalizarea cu succes a verificării formale a contractului de depozit Ethereum 2.0.

„Cu toate că am găsit mai multe probleme critice ale contractului de depozit în timpul procesului de verificare formală, unele dintre ele fiind datorate unor bug-uri minore ale compilatorului Vyper, toate problemele contractului de depozit au fost corectate în ultima versiune (v0.10.0) “.

Conform anunțului, contractul inteligent de depozit este o „poartă de intrare” catre Ethereum 2.0. Validatorii de pe noul Beacon Chain, bazat pe algoritmul Proof-of-stake, trebuie să depună ETH, trimițând o tranzacție prin rețeaua Ethereum 1.0 la contractul de depozit.

Ce este un contract inteligent si cum functioneaza?

Contractul inteligent de depozit foloseste – un pas mare catre Ethereum 2.0

Contractul de depozit înregistrează istoricul tranzacțiilor și blochează aceste depozite în lanțul ETH 1.0 pentru a fi solicitat ulterior pe lanțul Beacon. Contractul inteligent folosește structura de date a arborelui Merkle pentru a stoca eficient istoricul depozitelor.

Coordonatorul ETH 2.0, Danny Ryan, a confirmat că verificarea oficială a fost ultimul obstacol, adăugând:

„Acesta este principalul audit / verificare. Contractul și activitatea de verificare oficială sunt acum pentru revizuire publică. “

Nu există alte audituri planificate pentru contractul de depunere, cu toate că există încă două așteptate pentru Beacon Chain în februarie, conform Trustnodes.

La începutul anului, nouă echipe independente au început să lucreze la faza 0 de implementare a Beacon Chain. Se preconizează ca acesta va fi lansat în al doilea trimestru al acestui an, în conformitate cu programul anual Ethereum al lui Josh Stark.

Săptămâna trecută s-a raportat că 22.000 de validatori activi rulau primul client Ethereum 2.0 pe testnet.

CryptoZZ