Criptomoneda Monero aniversează 5 ani de existență în acestă săptămână. Una dintre cele mai populare criptomonde private, XMR se clasează pe locul 12 în top market cap. Monero are un plafon de piață de 1.65 miliarde de dolari și se tranzacționează la aproximativ 68$ în prezent.

Tranzactioneaza Monero utilizand vTrader!

 

Bazată pe conceptul de confidențialitate

Lansată în aprilie 2014, Monero a fost, de la începuturile sale, în întregime crowdfunded. În concordanță cu această structură descentralizată, criptomoneda este aproape în întregime dezvoltată de voluntari.

“Monero este foarte dedicată structurii sale descentralizate, ceea ce înseamnă că nu s-a bazat pe pre-minare. Dezvoltatorii nu iau un procent din recompensele de bloc. Nu a existat niciun ICO de lansare”,

a explicat dezvoltatorul Monero Diego Salazar.

Salazar a estimat că “în funcție de timpul și disponibilitatea oamenilor” există între 100 și 200 de voluntari care lucrează la proiect.

În plus, proiectul în sine nu se referă doar la construirea unui protocol blockchain. Este vorba de redefinirea și susținerea unei mișcări globale centrate pe confidențialitatea digitală.

“Nu încercăm doar să creăm o criptomonedă globală bazată pe internet. Încercăm să-i învățăm pe oameni importanța unor lucruri precum confidențialitatea. Este un instrument foarte puternic și cred că este un instrument foarte necesar în zilele noastre. “,

a explicat Salazar.

Tranzacții private

De la început, Criptomoneda Monero a urmărit să ascundă sursele fondurilor prin ceea ce se numește “Ring signatures”. Prin acestă metodă, tranzacțiile sunt semnate de un membru al unui grup de participanți (fiecare având chei private). Scopul este de a ascunde care dintre membrii grupului a contribuit efectiv la o anumită semnătură digitală.

În 2017, proiectul a introdus și “Confidential Transactions” (CT), care ascunde printr-o metodă similar și sumele implicate într-o tranzacție.

În următoarele câteva luni, Monero planifică un upgrade la interfața și experiența utilizatorului (UI / UX).

“Multe lucruri sunt reproiectate de la zero, ca paginile individuale, pagina istoricului tranzacțiilor, pagina de trimitere și primire”,

a declarat Salazar.

O carte aniversară și evenimente dedicate comunității

Dezvoltatorul italian Monero “SerHack” au lansat o versiune PDF gratuită a cărții “Mastering Monero” pentru a aniversa cei cinci ani de existență a monedei. Publicată inițial la sfârșitul anului 2018, cartea a fost finanțată integral de comunitatea monero. Rolul său este de a învăța publicul despre importanța “tranzacțiilor private și rezistente la cenzură”.

Comunitatea online a proiectului a comemorat aniversarea cu diferite evenimente și chiar și un puzzle cu premii.

CryptoZZ