Co-fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a participat recent la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu privire la ETH 2.0. Sesiunea AMA a avut loc pe Reddit și a inclus echipa de dezvoltatori Ethereum.

Buerin a declarat că îmbunătățirile ce vor fi implementate cu ETH 2.0 vor fi vizibile mai repede decât se așteaptă publicul.

Cea mai importantă îmbunătățire este decongestionarea rețelei, deoarece noul consens PoS va mări viteza tranzacțiilor la 100.000 TPS.

Ethereum 2.0, o soluție de scalare

Rețeaua Ethereum a suferit perioade de congestie ridicată în diferite puncte de-a lungul anilor, în funcție de diverse aplicații și trafic asociat. Recent, activitatea ecosistemului DeFi a generat taxe mari și timpi de confirmare prelungiți.

Stai conectat in lumea digitala!

Ethereum 2.0, o soluție de scalare, care va crește considerabil numărul de tranzacții pe secundă. De asemenea, va muta blockchain-ul către algoritmul de consens Proof-of-Stake, care consumă mai puțină energie electrică decât minarea.

Deși tranziția s-a confruntat cu o serie de întârzieri, echipa spune că în prezent vizează o dată de lansare pe 1 decembrie pentru ETH 2.0 Faza 0.

Contractul de depozit

În prezent, contractul de depozit a fost lansat și are deja 104,384 ETH depuși. Dintre acestea, 3.200 ETH îi aparțin lui Buterin, conform datelor Etherescan.

Pentru a lansa așa numitul beacon chain sunt necesare 16.384 de depozite de câte 32 de ETH, adică aproximativ 525.000 ETH. Echipa de dezvoltatori se așteaptă ca suma să fie acumulată până săptămâna viitoare.

În sesiunea AMA, Buterin a declarat că roadmap-ul ETH 2.0 a fost simplificat, astfel încât fazele vor fi implementate mai rapid.

„Toate aceste schimbări sunt concepute pentru a reduce timpul până când eth2 devine util oamenilor”,

a explicat Buterin.