Dezvoltatorul Ethereum Tim Beiko a anunțat că upgrade-ul Berlin va fi implementat pe mainnet la blocul 12.244.000, estimat a fi creat pe 14 aprilie. El a postat de asemenea și pașii premergători pentru testarea upgrade-ului. De exemplu, implementarea pe testnet-ul Ropsten este programată pentru 10 martie. Ulterior, rețelele Goerli și Rinkeby vor face upgrade în săptămânile 17 martie și respectiv 24 martie.

Operatorii de noduri Ethereum sunt sfătuiți să treacă la o versiune compatibilă cu Berlin cât mai curând posibil pentru cele trei teste și înainte de 7 aprilie pentru mainnet.

Upgrade-ul Berlin 

Modificările aduse de Berlin includ patru propuneri de îmbunătățire:

  • EIP-2565, care reduce costul precompilării ModExp
  • EIP-2929, care mărește anumite costuri de gas
  • EIP-2718, care introduce un nou tip de tranzacție
  • EIP-2930, care include un tip de tranzacție cu liste de acces opționale.

Mult așteptata propunere EIP-1559, care ar ajuta la scăderea costurilor de tranzacție, este planificată pentru luna iulie, în cadrul unui alt upgrade denumit London. Controversata propunere a fost în sfârșit aprobată săptămâna aceasta, după discuții prelungite cu o parte dintre minerii de ETH care nu erau încântați de scăderea veniturilor.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Prețul ETH a crescut cu peste 17% în ultima săptămână, iar criptomoneda se tranzacționează în prezent la aproximativ 1850$. Creșterea de preț din ultima perioadă se datorează în mare parte interesului în creștere pentru NFT-uri, care se vând la prețuri record pe diferite site-uri specializate.

În plus, datele publicat de compania de analiză Santiment arată că balenele ETH continuă să acumuleze. Procentul celor care dețin peste 10.000 ETH a atins un nivel similar cu cel din 2017, de aproape 70%.