Cu câteva zile în urmă, Fundația TRON condusă de Justin Sun cumpără Steemit, ceea mai importantă aplicație construită pe blockchain-ul Steem. Este posibil ca această achiziție să fi adus un număr important de tokenuri Steem sub controlul lui Sun.

În spirit preventiv, comunitatea Steem a votat să blocheze dreptul de vot al acestuia în rețea.

Steem este un blockchain ce funcționează pe baza sistemului delegated proof-of-stake (DpoS), similar cu EOS.

“În aceste stadii incipiente, cea mai importantă sarcină pentru martori – versiunea Steem a minerilor Bitcoin sau a producătorilor de blocuri EOS – este de a asigura securitatea blockchain-ului Steem. În acest scop, am actualizat la un protocol de protecție temporară pentru a menține status quo-ul existent în ceea ce privește tokenurile deținute de Steemit Inc și modul în care acestea pot fi folosite. “

Se apreciază că Steemit Inc deține aproximativ 20% din numărul total de tokenuri în circulație.

Tranzactioneaza Steem folosind Binance!

Până acum, acestea s-au aflat sub controlul fondatorului Ned Scott. Acesta nu a fost interesat niciodată să intervină în procesul de decizie al rețelei, dar dacă aceste tokenuri au intrat sub controlul lui Justin Sun, situația s-ar putea schimba.

Justin Sun cumpără Steemit dar nu are acces la vot!

Din acest motiv, comunitatea Steem a considerat necesar să implementeze un soft fork. Validatorii rețelei, numiți martori, au blocat STEEM deținut de un set limitat de conturi de la votul cu privire la cine guvernează rețeaua și a blocat participarea la alte modalități care le-ar putea permite să preia controlul.

Justin Sun a publicat o reacție la această decizie duminică seară:

„Avem atâtea de lucru de făcut pentru a îndeplini potențialul real al Steemit.com.”

El a continuat să enumere planurile pentru încorporare a diferitelor criptomonede bazate pe blockchain-ul Tron. De asemenea, dorește să listeze STEEM pe mai multe platforme exchange și de a atrage mai multe personalități populare pe site-ul de blogging.

Sun a anunțat că va organiza un summit numit STEEMit 2.0 City Hall pe data de 6 martie. La această întâlnire au fost invitați cei mai mari 50 de martorii. Unul dintre cele mai importante subiecte ce vor fi abordate vor fi planurile Tron. Una dintre posibilitățile ce ar putea fi discutate ar fi un swap de tokenuri STEEM și TRX.

Steemit este un site de blogging care funcționează ca un hibrid între Reddit și Medium și este cea mai cunoscută aplicație de pe blockchain-ul Steem. Pe lângă acesta, există mai multe aplicații descentralizate care rulează pe blockchain.

Numărul total de tokenuri STEEM în circulație este de 373.442.235, potrivit exploratorului de bloc Steemd.com.

CryptoZZ