Pentru cei ce tranzacționează criptomonede frecvent, anul 2020 a oferit multiple oportunități de câștig. De la începutul anului, piața altcoins a înregistrat creșteri substanțiale, dar și scăderi bruște.

Altcoins rămân astfel mai riscante și mult mai volatile în comparație cu Bitcoin (BTC). Dacă pretul Bitcoin a crescut de la 7.000 dolari în ianuarie până la peste 10.000 de dolari, unele criptomonede de top i-au depășit cu mult performanța.

Dacă un trader ar fi alocat 1.000 de dolari în altcoins la 1 ianuarie 2020, câștigurile medii ale primelor 20 de monede au fost de 43%. Poate că media de creștere nu este impresionantă, dar unele dintre criptomonede au înregistrat câșiguri importante.

Cele mai bune evoluții din spațiul cripto în acest an le-au înregistrat Bitcoin SV (BSV) cu 274% câștiguri; Tezos (XTZ) cu 222%, Chainlink (LINK) cu 234% și Dash (DASH) cu 254%.

Câștigul mediu al acestor patru active este aproape de 246%, semnificativ mai mare în comparație cu top 20-ul total al criptomonedelor. Cu toate acestea, există un avertisment – aceste active sunt privite cu un anumit scepticism, în special în cazul BSV.

Tranzactioneaza criptomonede folosind vTrader!

Totuși, dacă cei 1000 de dolari ar fi fost împărțiți în mod egal între aceste patru active, rezultatul final ar fi fost de 2.460$ într-o lună.

Desigur, prețurile altcoins fluctuează masiv și în jos – de exemplu, BSV a scăzut de la 350$ la 250$ într-o săptămână, înainte de a reveni la prețul actual de 320$. În md similar, Tezos (XTZ) a fluctuat de la 3.5$ la 2.5$ în același interval, înainte de a reveni la 3.25$ în prezent.

Acest lucru înseamnă că un trader ce urmărește să obțină profituri maxime trebuie să monitorizeze piața cu atenție, pentru a profita de momentele perfecte să vândă și să cumpere altcoins.

Piața altcoins a înregistrat creșteri substanțiale – Atentie la corectie!

Printre primele 20 de criptomonede, câștigurile au fost în medie de 185% și aproape orice activ a crescut peste valorile minime. În prezent, altcoins au acumulat câștiguri semnificative, dar o corecție de 60% este, de asemenea, destul de posibilă.

Altcoins poate obține câștiguri semnificativ mai mari în comparație cu BTC. Dar, de cele mai multe ori, lichiditatea pieței lor se diminuează în câteva zile. Selecția de criptomonede în care să se investească este o problemă de preferințe personale, fără o modalitate clară de a prezice ce activ va avea o evoluție pozitivă.

CryptoZZ